Mandag 21.08.2017 kl 04:35


Skader hunder i flere land

Skrevet av: Inger Lise Walle

Flere medier advarer mot pølser, dentastix og andre godsaker som er fylt med spiker eller barberblad. Pass på hunden på tur, disse farlige godbitene ligger i naturen.


Politiet i Frankfurt, Tyskland, har gått ut med tydelig advarsel etter det ble funnet pølsebiter fulle av barberblad.

I følge Frankfurter Neue Presse ble funnet gjort av en som var ute og luftet hunden sin i en populær park i byen. Politiet rykket ut, og fant totalt ti pølsebiter som inneholdt deler av knivblader, skriver avisa.

Slike gjenstander kan føre til at dyr blir alvorlig skadet, og i verste fall mister livet.


Også gjort funn i Norge

– Det kan medføre død eller store skader på magesekk og tarmer, sa veterinær Vivian Helgesen Westby ved Trondheim Dyrehospital til NRK, etter at det tidligere i år ble gjort lignende funn i Trondheim.

Lotte Hoel var en av flere hundeeiere som hevdet å ha gjort funn av hundemat med spikerbiter i Trondheim i januar i år.

I et blogginnlegg fortalte hun at valpen, Nalah. En rottweiler på 10 måneder hadde kommet ut for en svært farlig Dentastix, som i utgangspunktet skal være godt for hunder.

– Jeg oppfattet at hun plukket opp noe fra bakken, og jeg ba henne raskt slippe. Men hun adlød ikke ordren. Da jeg bøyde meg ned til henne pep hun kraftig. Jeg åpnet kjeven hennes og fant en avkappet Dentastix full av småspiker, sa Hoel til Dagbladet.


Smertefult og livstruende

Siri Martinsen i organisasjonen Noah forteller at det har vært flere lignende saker i Norge, også der det er satt opp ulike typer feller utstyrt med gift rettet mot hunder og katter.

– Dette er direkte livstruende og veldig smertefullt for dyrene som blir utsatt for det. Det er også et helt klart brudd på dyrevelferdsloven i Norge, og tilsvarende lover i andre land, sier Martinsen til Dagbladet.

Hun synes det er vanskelig å si noe om hva motivet for denne typen handlinger kan være, men mener det ofte dreier seg om dyrehat.

– Det er absolutt ikke en frisk handling. Enkelte kan nok ha en eller flere diagnoser, andre ganger handler det om et inderlig hat mot dyr.
Hunden login

Temalinker