Tirsdag 17.10.2017 kl 12:05


Mener det bør være førekort på hund

Skrevet av: Inger Lise Walle

Bør det være fritt frem for folk å skaffe seg store hunder som krever spesiell oppfølging? Eller bør det stilles strengere krav til eierens kompetanse og holdninger, for å unngå slike alvorlige episoder som vi har sett i Grimstad? Spør Grimstad Adressetidende.


Advokat Kari Høgevold forteller om den skremmende episoden da en hunden gikk til angrep etter hals- og brystregionen hennes.

– Den hadde drept meg om hundeeieren ikke hadde fått kontroll. Og tenk hvis det hadde vært et barn. Vi kan ikke ha det sånn i Grimstad sentrum, forteller Høgevold til Adressa.

Først etter tre alvorlige angrep på mennesker i Grimstad, ble rottweileren avlivet.

Hunden er nå avlivet, og eieren er tiltalt. Saken skal for retten, og vil få sin avgjørelse der.


Vil ha ansvarlige hundeeiere

Denne hendelsen er dessverre ikke unik, og dermed stilles spørsmålet om hvordan man kan unngå slike hendelser i fremtiden.

Er det for lett å skaffe seg hund? Da mener Adressa spesielt store og krevende hunderaser.

Mattilsynet har forbudt seks farlige hunderaser, men hva med «farlige» hundeeiere? Altså personer som ikke er sitt ansvar bevisst. Og som bruker hunden «som et slags våpen og for å skape image», som etolog Gry Løberg sier til Adressa.

De behøver ikke engang å ha slike motiver. Det er tilstrekkelig å være en dårlig hundeeier, noe som både hunden og omgivelsene tar skade av, skriver avisen.


Sertifiseringsordning

Hundeinstruktør Tess Erngren er blant dem i det norske hundemiljøet som jobber for en sertifiseringsordning, også kalt førerkort for hund, som man har i enkelte andre land.

Samfunnet bør vurdere å stille konkrete krav om både kompetanse og holdninger til fremtidens hundeeiere, skriver Adressa.
Hunden login

Temalinker