Tirsdag 17.10.2017 kl 11:02


Norge på topp

Skrevet av: Inger Lise Walle

For første gang vinner en nordmann VM i bruk av gjeterhund.


Jaran Knive med hunden Gin tok en overlegen seier med et flott finaleløp. I tillegg vant Karianne Buer fra Norge Young Handler konkurransen og Norge tok Bronse i lagkonkurransen.

Norge stilte med 15 ekvipasjer i VM og 2 young handlere. Totalt på VM deltar omtrent 250 hunder fra hele verden. Norge har lenge vist seg tydelig på internasjonale mesterskap, men har likevel ikke nådd helt opp i VM sammenheng. Denne gangen skulle det vise seg at nordmennene var i sitt rette element informerer nsg.no.


Mesterskap i Nederland

Det er første gang VM blir arrangert utenfor de britiske øyer, og denne gangen i Nederland. Det er gjerne litt tyngre sauer å flytte på på kontinentet, og dette er også nordmennenne mer vant til. VM var utfordrende med flate store baner og sauer hundene måtte jobbe med. Hundene må hente sauene på omtrent 400 meter og drive de gjennom en bane. Tilslutt skal fører og hund dele fra to sauer, som og skal inn i en liten innhegning kalt kve.


Norge hevdet seg

De norske deltagerne hadde litt stang ut første dagen i kvalifisering, men andre dagen tok det seg opp. Flere av de norske deltagerne havnet like utenfor å kvalifisere seg til en semifinale. Det er kun de syv beste fra hver kvalifiseringsbane som går videre og totalt 42 deltagere til semifinale. Likevel klarte fem av nordmennene å gå videre til semifinale i år; Finn Engan med Zenta, Jaran Knive med Gin, Karin Mattsson med Trim, Jo Agnar Hansen med Kate og Petter Landfald med Lady.

Det er første gang både Finn Engan og Petter Landfald er i VM. Jo Agnar, Karin og Jaran har kvalifisert seg videre tidligere. Det var fire av de norske som kom videre til finalen.

Les mer om mesterskapet på nsg.no.
Hunden login

Temalinker