Søndag 24.09.2017 kl 19:48


Harejakt redder norske hunderaser

Skrevet av:

Flere av våre norske hunderaser står i fare for å dø ut på grunn av dalende interesse for jakt. Med et større fokus på harejakt kan både norske harehundraser og norsk jakttradisjon gå en lysere fremtid i møte.


I samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) har Norsk Kennel Klub (NKK) nå igangsatt et felles prosjekt hvor målet er å øke interessen for harejakt, og gjennom dette få antallet norske harehunder til å vokse.

NKK jobber for å ivareta alle de norske hunderasene, og vårt mål med harejaktprosjektet er igjen å få de norske rasene, dunker, hygenhund og haldenstøver til å blomstre, slik at en viktig del av den norske kulturarven bli bestå også i fremtiden.

Harejakt er en av de mest tradisjonsrike jaktformene vi har i Norge, men særlig i løpet av de siste 15-20 årene har det blitt færre utøvere av jaktformen. Gjennom å få harejakten opp og stå igjen, har man mulighet til å redde ikke bare en grunnleggende del av norsk jaktkultur, men også de norske harehundrasene.


Støtte til kurs og gratis hefte

Et av målene er at det i den kommende jaktsesongen i regi av NJFF skal gjennomføres jaktkurs med vekt på harejakt over store deler av landet. Det deles derfor ut gratis kurshefter, samt at deler av kostnadene til arrangementene kan dekkes.

Mer informasjon om de norske hunderasene er å finne på: www.nkk.no

Mer informasjon om kurset er å finne på: www.njff.no
Temaside

Jakt

Slik blir fuglejakta

Rypejakta nærmer seg. 10. september står mange jegere og fuglehunder klar over hele Norge, men hva sier rapporten etter takseringen.

Les mer

Pointeren knallet til

I helgen gikk Sør-Norsk Unghundmesterskap av stablen for stående fuglehunder, som enda ikke har fylt to år.

Les mer

Tren hunden som en atlet

Får fuglehunden de forutsetningen den trenger for å prestere? Spør Inger Lise.

Les bloggen

Eget ansvar å jakte i ulveland

Miljødirektoratet har bestemt at jegere får lov til å jakte med løse hunder i naturreservatet i Østmarka. I dette området ble en ulv skutt i nødverge i fjor, da den angrep en hund.

Les mer

Det er ikke bare på høyfjellet det skjer

De aller fleste forbinder fuglehund med rype, og fuglehundprøve med høyfjellet. Men denne helgen var det i skogen det skjedde.

Les mer

Rypejakt i høstfjellet

- Høsten bringer med seg så mange goder! Ikke bare de fine fargene i naturen, men jaktsesongen er i gang! Og er for noen årets høydepunkt, skriver Susann.

Les bloggen

6 tips til jaktsesongen

Hund og jeger hører sammen. En ting er å ha utstyr og våpen i orden, men hva skal til for at jakthunden yter sitt beste?

Les mer

Vurderer ulvejakt med hund

Regjeringen vil vurdere å la jegere slippe løs hunder når de jakter på ulv med fellingstillatelse.

Les mer

Her angriper ulvene

I oktober var jämthunden Klara ute på søk etter elg, plutselig står hun ansikt til ansikt med ulven. Vi advarer om sterke bilder.

Les mer

Følg VM for stående fuglehunder

I helgen kan du følge med på verdensmesterskapet for stående fuglehunder.

Les mer

Hunden login

Temalinker