Søndag 24.09.2017 kl 19:46


Her angriper ulvene

Skrevet av: Rikke Masternes

I oktober var jämthunden Klara ute på søk etter elg, plutselig står hun ansikt til ansikt med ulven. Vi advarer om sterke bilder.


- Min oppfatning er at hun var på et vanlig søk. Hun jaget ikke ulven, den dukket bare opp fremfor henne. Først er de nysgjerrige på hverandre og hun går frem mot ulven. Hun gikk rolig frem for å finne ut hva dette er for noe. Ulven gjør et hopp på noen meter og hun følger etter. Da snur ulven seg og går mot henne, det virker som de lukter på hverandre. Etter det smeller det og ulven biter etter henne. En annen ulv dukker opp og Klara slåss for livet i flere, lange minutter, forteller Klaras eier Tommy Berglund til svenskjakt etter hendelsen 12. oktober i år.

I slutten av filmen legger hun seg ned og peser, og det ser ut som hun har gitt opp.

- Jeg kom aldri med på filmen, men rett etterpå setter hun seg opp når hun hører meg. Da har også ulven forsvunnet, sier Berglund til nettstedet.

Han forteller videre at han ikke så hunden først, og peileren hadde sluttet å fungere. Berglunds første tanke var da at hun hadde vært i kontakt med elg og fått et spark. Men når han gikk frem til hunden så han at hun var blodig mellom beina og hadde et bittmerke.

- Da forsto jeg at det var ulv, det var en ubehagelig følelse og Klara klarte ikke reise seg opp.

Hundeeieren løftet opp hunden og bar den til veien, en strekning på omtrent 700 meter.

- Tankene gikk samtidig som blodet rant. Dette går aldri veien, forteller han og legger til at nærmeste veterinær ikke var mer enn 20-20 minutter unna, skriver svenskjakt.


Første hund

Hos veterinæren fikk Klara behandling for skadene, smertelindring og antibiotika. 

- I starten spiste hun ikke, men nå spiser hun og kan gå korte turer for å lufte seg, fortalte Berglund til svenskjakt etter hendelsen i de svenske skogene.

Klara, som er Berglunds første egne hund blir nok ikke sluppet i samme område igjen.

- Hun er jo et familiemedlem og det hadde blitt veldig tomt om jeg ikke fikk henne med meg hjem, forteller han og legger til:

- Men jakt, og spesielt elgjakt, er jo min interesse. Jeg har prøvd å finne annen jaktmark lengre nord, men det er vanskelig å finne noe. Vi har også snakket om å skaffe en hund til, i tilfelle noe lignende hender igjen. Det er ikke lenger et spørsmål om hvis, men når, det er slik jeg tenker nå, forklarer hundeeieren.

I filmen under kan du se Klaras opplevelse av nærkontakten med ulven. Vi advarer mot sterke bilder.

Hunden var selv utstyrt med kamera og ulvevest, som har beskyttet henne under kampen mot ulvene.
Temaside

Jakt

Slik blir fuglejakta

Rypejakta nærmer seg. 10. september står mange jegere og fuglehunder klar over hele Norge, men hva sier rapporten etter takseringen.

Les mer

Pointeren knallet til

I helgen gikk Sør-Norsk Unghundmesterskap av stablen for stående fuglehunder, som enda ikke har fylt to år.

Les mer

Tren hunden som en atlet

Får fuglehunden de forutsetningen den trenger for å prestere? Spør Inger Lise.

Les bloggen

Eget ansvar å jakte i ulveland

Miljødirektoratet har bestemt at jegere får lov til å jakte med løse hunder i naturreservatet i Østmarka. I dette området ble en ulv skutt i nødverge i fjor, da den angrep en hund.

Les mer

Det er ikke bare på høyfjellet det skjer

De aller fleste forbinder fuglehund med rype, og fuglehundprøve med høyfjellet. Men denne helgen var det i skogen det skjedde.

Les mer

Rypejakt i høstfjellet

- Høsten bringer med seg så mange goder! Ikke bare de fine fargene i naturen, men jaktsesongen er i gang! Og er for noen årets høydepunkt, skriver Susann.

Les bloggen

6 tips til jaktsesongen

Hund og jeger hører sammen. En ting er å ha utstyr og våpen i orden, men hva skal til for at jakthunden yter sitt beste?

Les mer

Vurderer ulvejakt med hund

Regjeringen vil vurdere å la jegere slippe løs hunder når de jakter på ulv med fellingstillatelse.

Les mer

Her angriper ulvene

I oktober var jämthunden Klara ute på søk etter elg, plutselig står hun ansikt til ansikt med ulven. Vi advarer om sterke bilder.

Les mer

Følg VM for stående fuglehunder

I helgen kan du følge med på verdensmesterskapet for stående fuglehunder.

Les mer

Hunden login

Temalinker