Søndag 24.09.2017 kl 19:44


Vurderer ulvejakt med hund

Skrevet av: Rikke Masternes Foto av: Inger Lise Walle

Regjeringen vil vurdere å la jegere slippe løs hunder når de jakter på ulv med fellingstillatelse.


Regjeringen har nå lagt ut en stortingsmelding om ulv, hvor de skriver at de fortsatt vil ha ulv i norsk natur.

I Sverige har de tatt i bruk løs, på drevet halsende hund i ulvejakt. En type hund som jakter løs, og som driver viltet foran seg til der jegeren er på post. Dette er noe klima- og miljøminister Vidar Helgesen vil se på erfaringene fra.

- Det er en grunn til at dette er forbudt i Norge per i dag. Vi sier ikke at vi kommer til å innføre det, men at vi vil vurdere det, sa Helgesen på en pressekonferanse ifølge VG.

Helgesen innrømmer at jaktformen er omstridt, også i Sverige.

Organisasjonen NOAH er en av de som reagerer på at Miljødepartementet vil vurdere å la jegere bruke hunder i jakten på ulv.

- Dette betyr, som ministeren selv påpeker, at løse hunder løper etter ulv. Denne type jakt er svært lidelsesfull for det jagede dyret, og kan ende i rene "hundekamper" mellom jakthund og ulv. Det er en meget kontroversiell jaktform internasjonalt og derfor forbudt i mange land, sier leder i NOAH Siri Martinsen til VG.

Det gis i dag fellingstillatelse på ulv for å holde bestanden innenfor et visst nivå, og for å unngå at ulven skader husdyr.
Temaside

Jakt

Slik blir fuglejakta

Rypejakta nærmer seg. 10. september står mange jegere og fuglehunder klar over hele Norge, men hva sier rapporten etter takseringen.

Les mer

Pointeren knallet til

I helgen gikk Sør-Norsk Unghundmesterskap av stablen for stående fuglehunder, som enda ikke har fylt to år.

Les mer

Tren hunden som en atlet

Får fuglehunden de forutsetningen den trenger for å prestere? Spør Inger Lise.

Les bloggen

Eget ansvar å jakte i ulveland

Miljødirektoratet har bestemt at jegere får lov til å jakte med løse hunder i naturreservatet i Østmarka. I dette området ble en ulv skutt i nødverge i fjor, da den angrep en hund.

Les mer

Det er ikke bare på høyfjellet det skjer

De aller fleste forbinder fuglehund med rype, og fuglehundprøve med høyfjellet. Men denne helgen var det i skogen det skjedde.

Les mer

Rypejakt i høstfjellet

- Høsten bringer med seg så mange goder! Ikke bare de fine fargene i naturen, men jaktsesongen er i gang! Og er for noen årets høydepunkt, skriver Susann.

Les bloggen

6 tips til jaktsesongen

Hund og jeger hører sammen. En ting er å ha utstyr og våpen i orden, men hva skal til for at jakthunden yter sitt beste?

Les mer

Vurderer ulvejakt med hund

Regjeringen vil vurdere å la jegere slippe løs hunder når de jakter på ulv med fellingstillatelse.

Les mer

Her angriper ulvene

I oktober var jämthunden Klara ute på søk etter elg, plutselig står hun ansikt til ansikt med ulven. Vi advarer om sterke bilder.

Les mer

Følg VM for stående fuglehunder

I helgen kan du følge med på verdensmesterskapet for stående fuglehunder.

Les mer

Hunden login

Temalinker