Tirsdag 17.10.2017 kl 12:16


Svar til Alexandra

Blandingshund

Spørsmål:

Hei Lang historie kort. Jeg er Norsk, men gift med en Engelsk yrkesmilitær, for tiden er vi stasjonert på Kypros. Til sommeren kommer jeg til å flytte tilbake til Norge for å studere, og jeg kommer til å ta med meg våre to hunder. Problemet mitt er at den ene hunden våres har ingen papirer, vi fikk henne for et år siden som valp fra en Kypriotisk familie som ikke ville ha henne. Hun er blanding av Ridgeback og Engelsk staff (ble vi fortalt) men jeg er bekymret for hva som kan skje med henne når vi kommer til Norge. Pass og alle vaksiner kommer selvfølgelig til å være sånn som det skal, men så leser jeg om at alle hunder som har et “spesielt” utseende kan være i fare for å bli tatt fra deg. Hva er mulighetene mine? Takknemlig for all hjelp, Alexandra.

Svar:

Hei Alexandra

Dessverre så er det slik i dag i Norge at hunder kan bli dømt på grunnlag av sitt utseende. En gentest hadde kunnet bekrefte hundens opphav men til det trenger man foreldredyr for at testen skal være sikker.

Det er noen selskaper, som f. eks Wisdom Panel, som utfører gentester på hunder, men dette er selskaper som ikke har noen avtale med NKK så vi kan ikke gå god for nøyaktigheten av testene deres.

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med Mattilsynet før du innfører hunden. Kanskje de kan si noe om en slik test vil kunne være gyldig dokumentasjon på hundens opphav.

NKK jobber iherdig for å få endret hundeloven og for at raseforbudet som rammer uskyldige hunder blir opphevet. Vi håper at dere trygt kan ta med hunden deres hjem til Norge.

Lykke til!

Vennlig hilsen,
Eva KristineNorsk Kennel Klub

Eva Kristine Wiik

Eva Kristine Wiik jobber som kommunikasjonsrådgiver i Norsk Kennel Klub (NKK). Hennes favorittraser er myndene, og hun har spesielt god kjennskap til whippet, saluki, italiensk mynde og azawakh. Hun har vært aktiv innen lure coursing i mange år, og har også erfaring fra utstillingsringen, men hundene er først og fremst familiemedlemmer.

NKK organiserer over 250 medlemsklubber og over 90 000 medlemmer, som til sammen arrangerer over 1500 hunderelaterte aktiviteter hvert år. Avl og helse, ansvarlig hundehold og hunders rettigheter er blant sakene NKK jobber aktivt med. Har du spørsmål vedrørende hunderaser, registrering, aktiviteter, kjøp og hold av hund, og avl og oppdrett så kan Eva Kristine svare på dette.

For mer informasjon om NKK, besøk nettsidene: www.nkk.no

Her kan du lese mer om Eva Kristine.

 


Klikk her for å stille Eva Kristine et spørsmål!

Andre besvarte spørsmål

Hunden login