Tirsdag 17.10.2017 kl 12:07


Svar til Tara Sofie

Vorsteh

André og Lucky i farta

Spørsmål:

Hei. Jeg lurer på en del ting om hundekjøring. Har en vorsteh (hann) på nesten to år. Han er flink i trekk, men på slutten av løypa dabber han veldig fort ned. Jeg trener hver dag, men selv om jeg lar han bare trekke 1 km, dabber han fortsatt ned på slutten? Hva kan dette være? Så et spørsmål om potesokker. Bruker potesokker fra non-stop i str L, de røde. Hver eneste gang hunden min løper blir det hull i de, så jeg gikk opp en str, men blir hull alikvel. Hva skal jeg gjøre da?

Svar:

Hei! Har du en Vorsteh fra trekklinjer så er det rart han ikke vil løpe lengre enn 1 km. Jeg hadde oppsøkt en god veterinær, feks. Ingrid Wiik i Rendalen. Han kan ha skadet seg uten at du har sett det. Er det ikke noe galt med han så må du jobbe med motivasjonen. Oppsøk en hundeklubb, og bli med på fellesstreninger. Er du i nærheten av Hamar så må du gjerne bli med på en treningstur :-) En viktig ting er å holde farten lav. Strikken skal være stram, så hunden føler seg trygg og unngår skader. Om du maser og tråkker på med sykkel er det lett for å "brenne" hunden.

Jeg ville også hørt hvordan de andre i kullet løper, og selvsagt foreldrene. Oppdretter bør kunne gi deg noen gode råd :-)

Det er ikke størrelsen på potesokkene som avgjør om det går hull på de. Non-Stop sine røde potesokker er ment for snø. Kjører du på barmark er det de sorte cordura sokkene du skal bruke. Noen hunder sliter potesokker fort og noen kan ha de lenge.  Hundekjøring sprint

Lena Boysen Hillestad

Lena fikk sin første hund i 1975. Hun har alltid hatt interessen for hund, og det å konkurrere. Hun begynte å delta i hundekjøring sprint i 1979, både på snø og barmark. Hundekjøring sprint vil si at løypa er maks 30 kilometer. I dag har hun selv åtte hunder av rasen greysther, som hun selv beskriver som en krysning mellom Ben Johnsen og Grethe Waitz. Lena er gift med Kjetil Hillestad, som også driver med hundekjøring. Kjetil har 22 hunder, så totalt har de 30 hunder. Sammen har de to barn. Lena har mange meritter i hatten, blant annet 25 VM-gull og 4 Kongepokaler.

Til daglig driver hun med salg av sparkesykkler  www.sparkesykkel.info.


Klikk her for å stille Lena et spørsmål!

Hunden login