Tirsdag 17.10.2017 kl 11:51


Temaside

Gjeterhund

Norge på topp

For første gang vinner en nordmann VM i bruk av gjeterhund.

Les mer

Gjeterhunder i solnedgang

Se de flotte bildene!

- Dette blir en opplevelse

Det hele startet med et grunnkurs og ønsket om en lydig hund i hverdagen. Nå skal Jannicke Mestad og Flic debutere i VM.

Les mer

Hjerteløse bønder

Om en av gjeterhundene ikke fungerer godt nok som gjeterhund, så kvitter sauebonden seg med hunden. Nærmest uten unntak. Hva er det for en bruk og kast av hunder? Uakseptabel?!

Les mer

Gjeterhund gjennom hele året

Se bildene

Endelig ble det gull i EM

Sist helg gikk det europeiske mesterskapet i gjeterhund av stabelen. Jo Agnar Hansen har aldri nådd helt til topps, denne gangen fikk han og samboeren med alle medaljene hjem.

Les mer

Gjeterhundtrening, trinn for trinn

Karianne gjennomgår øvelsene trinn for trinn frem mot gjeterhundprøve klasse 1. Beskrivelse av øvelsene er vist med tekst, bilde og film.

Les og lær

Norsk seier i Nederland

Den 24.-26. august var det duket for europeisk mesterskap for gjeterhund i Nederland. På pallen var det to nordmenn.

Les mer

Gjorde det beste ut av det

Med manglende instruktør og helgen avsatt, var vi ganske bekymret for at samlingen skulle bli avlyst. Det viste seg likevel at mange ville komme uansett, og vi kunne kjøre på med programmet vi hadde planlagt.

Les mer

Ung gjeterhundfører

Jeg er nå 14, snart 15 år, og så lenge jeg kan huske har jeg hatt en sterk interesse for gjeterhund. Jeg har ofte lurt på hva dette egentlig har gjort med meg som person, i forhold til andre på min alder, skriver Felicia i bloggen sin.

Les mer

Gjeterhund samling!

I slutten av juni holdes det gjeterhund samling på Knivebakken i Buskerud. Sara og jeg har hentet inn en av verdens beste gjeterhund førere, og vi har fått inn hele 15 spente deltakere og to observatører.

Les mer

Gjeting av løpeender

Kjetil vil trene hunden sin til å kunne gjete løpeender. I bloggen gir han oss litt innsikt i hvordan han vil jobbe for å oppnå dette.

Les mer

Border Collie - gjeterhund - utstillingshund

I Norge blir det registrert omtrent 900 Border Collie i året. I motsetning registrerer amerikanske Border Collie Association omtrent 20.000 Border Collie årlig, skriver Kjetil i bloggen sin.

Les mer

Ekstrem sauegjeting!

Man kan godt kalle det kunst, men måten disse sauene blir gjetet på er helt avhengig noen ekstremt flinke hunder med stålkontroll på flokken. Se den underholdende videoen!

Les mer

Ung gjeterhundfører

Felicia blir ofte kalt en veteran av folk fra gjeterhundlaget, ikke fordi hun er gammel, men fordi hun har drevet med gjeterhund siden før hun kunne gå.

Les bloggen her!

TB: Gjeterhund og treningsmetoder

Nina har lest det siste nummeret av Hundesport og lat seg provosere av et leserinnlegg om treningsmetoder for gjeterhunder. I bloggen sin tar hun et oppgjør med disse metodene.

Les Ninas meninger!

Hunden login

Spør våre temaeksperter

Ole Martin Nymoen Gjeterhund

Temalinker