Tirsdag 19.09.2017 kl 14:15


Temaside

Hundehold

192 kommuner har utvidet båndtvang

Mandag 21. august opphører den ordinære båndtvangen, men mange av landets kommuner har utvidet båndtvangsregelen. Norsk Kennel Klub har utviklet et kart, som gjør det enkelt å se hvordan reglene er i de forskjellige kommunene.

Les mer

Diskusjon rundt hund på fjellet

Flere turgåere er mindre begeistret for hund, og mener de utgjør en fare for sikkerheten i fjellet.

Les mer

– Vi anbefaler at hunder holdes hjemme

I sommer har Mattilsynet fått inn flere bekymringsmeldinger om hunder som blir utsatt for høyt støynivå på utekonserter.

Les mer

Dette gjør du ved huggormbitt

Det gjelder og holde hunden rolig, og komme seg til veterinær.

Les mer

Mener det bør være førekort på hund

Bør det være fritt frem for folk å skaffe seg store hunder som krever spesiell oppfølging? Eller bør det stilles strengere krav til eierens kompetanse og holdninger, for å unngå slike alvorlige episoder som vi har sett i Grimstad? Spør Grimstad Adressetidende.

Les mer

Båndtvangen beskytter uskyldige dyr

Å gi blaffen i båndtvangen fører til konsekvenser. Nylig tok to hunder livet av en elgkalv, og dagen etter var det en rådyrkalv som måtte bøte med livet.

Les mer

10 motiverende tips

Mange ofrer mye for å kunne drive med hund. Likevel er det ikke alltid bare en dans på roser. Spesielt nå i disse båndtvangstider. Her får du ti tips om hva du kan gjøre når motivasjonen fordufter.

Les mer

Hund i varm bil

Av og til kan det bli så varmt rundt hunden at kroppen rett og slett ikke klarer å kvitte seg med overflødig varme på normal måte gjennom svetting og pesing. Hva skjer da? Og hva kan man gjøre dersom man ser en hund sittende fanget i en kokvarm bil?

Les mer

Husk redningsvest til hunden

For oss mennesker er det påbudt å ha på redningsvest i båt, men den kan også redde livet til våre firbeinte venner. I tillegg er vesten et ypperlig hjelpemiddel til trening av hunden.

Les mer

Må betale eiendomskatt for hundehus

I Kautokeino må eieren til hunden, Jarfe, betale eiendomskatt for hundehuset.

Les mer

Lovbrytere av verste slag

Toya og jeg bryter loven 142 dager hvert år. Vi gjør det med stor glede, skriver Marianne.

Les bloggen

Båndtvang - det gjelder også deg

Ja båndtvangen gjelder også deg. Med super lydige eldre hunder som du kjenner så godt både ut og inn. Båndtvangen gjelder også deg i det klokkeslettet ble 00.00 og 31 Mars ble til 1 April, skriver Henriette.

Les bloggen

Mattilsynet bekymret for polarhunder

En ny rapport Mattilsynet skal ta i bruk viser at det kan være belastende for hunder å bo ute hele året, samt delta i lange løp som Finnmarksløpet og Femundløpet.

Les mer

Bloggutfordring: Utfordring

Marianne har lyst til å sette igang en bloggutfordring. Den har fått tittelen "Utfordring", ta en titt innom bloggen hennes for å se hva den går ut på.

Les bloggen

Hund uten stamtavle

Vår ekspert fra NKK, Eva Kristine Wiik, har fått spørsmål om det går an å skaffe stamtavle på en hund som er kjøpt uten.

Les svaret til Eva Kristine

Tanker rundt det å stimulere hunden

Å gå tur med hunden er, eller bør vel være litt mer enn å ta på hunden en lenke, og sko seg på beina, så ut på tur? Spør Merethe.

Les bloggen

Eldre temanyheter fra Hunden.no


Hunden login

Spør våre temaeksperter

Sissel Grana Dyrekommunikasjon

Siste svar i forum

Temalinker