Siden jeg har hund i Oslo tenkte jeg at jeg skulle skrive en liten temablogg som tar for seg både positive og negative ting med å ha hund i en storby som hovedstaden vår. 

POSITIVE OSLO

MARKA:

Nero i Østmarka.

LilloseterNero på Lilloseter.

En ting jeg setter innmari stor pris på med Oslo er at vi har en kjempestor bymark en kort t-banetur unna sentrum. Og her kan man gå i timesvis om man vil. Om sommeren finnes det flotte turløyper der man kan velge ulendt skogsterreng eller lette grusveier. Om vinteren kan man velge skiløyper, eller gåløyper. 

Om man vil gå rundt på måfå er det et alternativ, og om du vil raste på en seter eller en stue er det også en mulighet. Men vil du raste på en seter eller stue er det lurt å sjekke om det er åpent først. 

Vil du vite hvilken løype du vil gå før du starter er det lett å finne noe passende HER

ØYENE:

HovedøyaNero på Hovedøya.

Om sommeren går det båter ut til Øyene. Båtene går fra Vippetangen ved Aker Brygge, og går relativt ofte. Det koster ikke mer enn en vanlig bussbillett, og man kan bruke månedskort, flexikort, 7-dagers og alle de vanlige billettene man vanligvis har uansett. Men husk, dyrene på øyene er fredet så det er veldig viktig å ha hunden i bånd hele tiden. Fugler hekker der, og trenger freden sin =) 

Det er selvfølgelig viktig å ha en trygg hund når man tar båten, da det er høy lyd og mye mennesker, og ofte også andre hunder. 

HER er en oversikt over øyene + litt generell info det er greit å vite. 

PARKENE:

Nero m/friends i Frognerparken

Oslo har massevis av parker. Tror vel det er sånn cirka én park per bydel. Og om sommeren kommer det veldig godt med. Det er vel båndtvang i alle parkene (bortsett fra noen spesifikke), men det virker som de fleste velger å se bort fra det. Og det kan vel være både positivt og negativt. Jeg har aldri opplevd noe ubehagelig med løse hunder i en park, men det kan hende folk som ikke liker hunder har noe i mot det.  

Har man en allsidig hund som Nero kan man bruke timesvis i parken om sommeren. Enten vi bare ligger å slapper av, griller, leker eller andre ting. Husk å finne et sted med skygge, og ha med skål og rikelig med vann. 

Disse parkene er det lov å ha hunden løs: 

 1. Styggedalen, Bogstad
 2. Hundejordet, Frognerparken
 3. Grefsenkollveien
 4. Vest for Isdammen på Årvoll
 5. Nuggerud P-plass, Ellingsrud
 6. Lille Wembley, Haugerud
 7. Skraperudtjern
 8. Hallagerjordet, Ljan
 9. Jomfrubråtveien, Ekeberg
 10. Ola Narr, Tøyen 

KOLLEKTIVTRANSPORT:

Jeg som ikke har bil er avhengi av kollektivtransport, og jeg må innrømme at jeg er storfornøyd med kollektivtilbudet i Oslo. I helgene er det gratis med hund, men ellers koster det barnebillett. Akkurat det syns jeg er litt dumt, for de sitter/ligger jo bare på gulvet hele veien og tar minimalt med plass. 

Det er ingen kollektivtransporter som ikke aksepterer hund i Oslo, så det er veldig greit. Skal man noe sted er så er det ikke noe å bekymre seg over. 

Det er selvfølgelig viktig å sosialisere hunden, og miljøtrene den så den er trygg på bane/buss/trikk/båt, for det er ikke noe trivelig med en nervøs hund. 

Litt mer praktisk info finner man HER 

DYRLEGER

Er man uheldig, og en ulykke har skjedd finnes det flere døgnåpne dyreklinikker i Oslo, og mange av de er sentrumsnære. Oslo Dyreklinikk ligger på Ensjø, og er veldig lett å finne frem til. Her har de både drop-in og timesbestilling. Den er dyr, men god. 

Sinsen Dyreklinikk ligger på Sinsen, og er den dyrlegen jeg foretrekker. Den er litt billigere enn Oslo Dyreklinikk, men etter min mening alikevel bedre og "koseligere". 

Ellers har vi dyrlegekjeder som PettVett og AviVet pluss mange andre dyreklinikker. 

OSLO SENTRUM:

Nero på Grunerløkka.

Skal man først være urban er det greit å ha en tålmodig og rolig hund som syns det er greit å slappe av selv om det er mye mennesker rundt. Om sommeren er Nero ofte med på café. De fleste uteserveringer syns det er greit med hund og kommer gjerne ut med en skål med vann når jeg ber om det. I tilfelle de ikke har skål har jeg alltid med meg en egen. Her gjelder det også å passe på at hunden kan ligge i skyggen. 

En tur opp Karl Johan kan være stressende selv for mennesker, og kanskje særlig for hunder så det unngår jeg så langt det lar seg gjøre. Men det kan også være yppelig miljøtrening, så lenge det gjøres med måte.  

AKERSELVA: 

Akerselva strekker seg gjennom hele Oslo, og langs den finnes det flotte turstider. Her møtes ofte hunde-eiere med hundene sine, og det er veldig sosialt og fint. Går man opp mot Sagene passerer man også Pet-Shop-Girls, som er en veldig fin hundebutikk/kafé. 

ANDRE STEDER VERDT ET BESØK:

Holmenkollen, Aker Brygge, Maridalen, Slottsparken, Bygdøy og Huk, Lindeberg bondegård, Kretsfengselet 

NEGATIVE OSLO

Man trenger kanskje ikke være rakettforsker for å skjønne at jeg er veldig glad i byen min, men det er enkelte ting jeg gjerne skulle vært foruten. Tenkte jeg skulle sette opp noen punkter. 

 • Mye forkjellige hunde-eiere = mye forskjellige hunder. Jeg har begynt å se ann hunde-eieren før jeg lar Nero hilse i parker. Det finnes like mange ulike hunder som det finnes mennesker, og noen er ikke sosialisert på samme måte som Nero er. Misforstå meg rett, Nero kan være en ufordragelig liten yppling han også, men han er ikke direkte ufin mot andre hunder. Og jeg slipper han ikke løs før jeg VET at han går fint med de andre hundene som er der.
 • Søppel. Det flyter søppel enkelte steder i Oslo, og Nero spiser det han finner hvis han får sjansen. Så da gjelder det å være superOBS hvis man har et matvrak som meg.
 • Nederste delen av Akerselva. Her er det mange narkomane, og mange langere. Vet ikke hvor mange ganger jeg har fått tilbud om å kjøpe narkotika. Akkurat dét bryr jeg meg ikke så mye om for de er som oftest veldig snille, men at de slenger fra seg sprøytespisser er et stort problem. Tenk hvis hunden tråkker på en sprøytespiss. Mareritt. Derfor holder jeg meg unna.
Det var det jeg kom på som negativt (som har med hund å gjøre) akkurat nå. Selv om det er mye kriminalitet i byen min, er det så mye positivt at jeg velger å gi Oslo 9 av 10 stjerner =) 
Konklusjonen min er at Oslo er en finfin by å ha hund i, rett og slett på grunn av alle de flotte tilbudene vi har. Jeg elsker Oslo, og det tror jeg Nero gjør også =) 
Hvem skulle tro dette var MIDT i Oslo? (Frognerparken. Se også bort fra det Sondre (nevøen min) gjør med pinnen. Han bare tøyser). tuvast

20.november

Bra skrevet. Helt enig med deg at Oslo er en kjempe fin by å ha hund i. Er så mange flere muligheter enn ulemper og hundene koser seg masse!

ellbell

20.november

Bra blogg, irriterer meg grønn over at jeg ikke får sett bildene. Personlig foretrekker jeg bygda, men jeg er ofte i Oslo da hele familien min bor der og det er alltid en bra opplevelse for både meg og hunden. =)

Cathriine

20.november

Veldig bra blogg du har skrevet! Nyttig lesing, du er også veldig flink til å skrive og formulere deg:) Jeg har tenkt å prøve meg på veterinær høyskolen i Oslo etter hvert, og har da tenkt å skaffe meg egen hund. Den jeg har nå er familiehund, og han passer nok best som gårdshund, da det er det han har vokst opp med:) Veldig flott å få litt innsikt i hvordan det er å ha hund i hovedstaden. Et ønske, og tips, til noe du kan skrive om er hvordan muligheten er i Oslo til å leie leilighet hvor det er tillatt med hund? Og kanskje hvordan du har vent Nero til kollektivtransport? Hvordan er det med hundekurs i Oslo? Har du og Nero vært med på det?:) Nero er kjempesøt! Hva slags hund er han?:)

LunaMina

20.november

Utrolig spennende temablogg, og små tips! :D Må si det er bedre å bo i Oslo om det er så lett! I Ås (landbruks område) Er det gjørme, vannskelig terreng som ikke er koselig, ikke mye skog lenger, kan gå 30 min så kommer du til et gjorde. Hahah, skulle ønske jeg kunne ta toget til fine skogsområder selv! Oslo må være et fint sted å bo!

indie

20.november

Kjempefin blogg! Jeg trodde det ikke var noe særlig å ha hund i storbyene, men etter å ha lest denne bloggen har jeg helt klart skiftet mening! Virker som en fin by å ha hund i, med mange gode tilbud! Å sosialiserings- muligheter er jo rett rundt hjørnet hvis man bor i Oslo! Fin, fin blogg! =)

ErikaDaae

20.november

Jeg har alltid vist at Oslo er en flott by, men jeg har aldri tenkt over hvor mange tilbud Oslo har å tilby for hundeeiere. Likte bloggen skikkelig bra. Du fikk fram det beste av å bo i Oslo! Vurderer å flytte til Oslo når jeg skal flytte.

Carro92

20.november

Bra blogg :) Selv setter jeg nok ikke sååå stor pris på hva oslo har å tilby :p men ja, den har egentlig mye bra å tilby :) jeg tror jeg må lete i frognerparken jeg gitt, for den fossen på det nederste bildet ditt, har jeg ikke sett :p

hera0201

20.november

Supert å bo i Oslo når man har tilgang på østmarka:) Er der mye selv med mine firbente. Greit å ha så store kontraster så nærme, både byen og marka! vi er bortskjemte:))