Elisabeth Husberg

Blogg

Det er faktisk ikke bare, bare å bli klasifisert som "venn" til en sær cockerfrøken altså! Det er en del kriterier som skal møtes, vi er ikke langt unna opptakskrav heller. Også er det normer og regler å følge. 

Dag 11 - Bilde av den beste lekekameratene til hunden din

Moya er en liten, sær frøken, som til nøds kan minne faretruende om Dolores Umbridge i Harry Potter; "I will have order!". Hun er ordenspoliti, sedlighetspoliti og vakthund. Det er ikke alltid like lett å få innpass, spesielt for andre hunder. De andre må være veldig medgjørlige med Moy for å i det hele tatt bli godtatt, hannhunder er best, men mest av alt må personligheten være en av tre;

1) Tøffel, som underkaster seg pronto, og synes det er ok å bli sjefet rundt

2) Superleken og energisk, som tar alt som en lek, og ikke reagerer negativt når Moy tenner på alle plugga

3) Fullstendig likegyldig. 

Ut i fra disse kriteriene, velger vi altså venner for Moy, selvom hun ikke flyr på en hver firbent som krysser hennes sti, er det ikke vist i å bruke masse energi på å putte henne sammen med andre typer hunder. Ute, og på tur går hun for det meste overens med de aller fleste, men innendørs er det ikke så enkelt. 

 

Moya har hatt noen gode venner oppigjennom, noe jeg skrev om i bloggen "En venn for Moya". Jeg må nesten nevne både Alfred og Mattis, selvom disse ikke er mer, dessverre. Mattis var Moyas superonkel fra hun var baby, og Alfred var den store lillebroren, som kunne få henne til å tenne på alle pluggene, men som samtidig kunne dele seng og bur med henne. Moya har aldri fått akkurat det forholdet til noen andre etter det. 

Makita og Tim

Nå for tiden har Moy to greie venner hun setter mer pris på enn de øvrige hundene hun møter i sin hverdag. Tim er Border Collien på gården til svigerforeldrene mine. Han tilhører bestefaren til samboeren min, og er i kategorien "tøffel". Han eeelsker Moya, og Moya terriroserer ham, koser med ham og leker med ham om hverandre :) 

Makita er Tervurentispa til ei god venninne av meg. Vi er mye sammen, og til tross for at Makita er tispe går de to damene godt overens. Makita hører ikke en gang til i noen av de kategoriene jeg nevte ovenfor. Makita er Moyas groupie. Hun elsker Moya og tilber jorden Moya går på. Det passer veldig fint for en liten, sort dronning... 

Makita kan Moya hygge seg med, men det er nå en gang bare en hund som Moya noen sinne har lekt med, sånn skikkelig. Og det er Alfred. For Moya leker på den måten at hun jager, mens hun japper (loser) og kjefter. De fleste hunder tar henne dødsalvorlig når hun driver på sånn, men ikke Alfred. Han lekte med, og syntes det var supergøy! 

Video på facebook (usikker på om linken funker...)Linda Haugen

22.november

Ingen steder å svare deg på spørsmålet ditt i siste innlegg, haha, men prøver her da: Prøv å laste opp bildene 2 ganger. Innimellom hektet seg opp hos meg også, men prøv flere ganger. Blir nok bedre når alt er i orden på siden her :)