Karen M Skjelbred

Blogg

Lørdag 11. November skulle noen venner av meg ha blåbær i Sandefjord. Når Lux var skadet, og jeg hadde fri helg, så sa jeg at jeg kunne hjelpe til med og arrangere dette. Jeg hadde flere venner som skulle løpe, og ja, jeg er agilitynærd til beinet. Så om ikke annet så fikk jeg se litt, og tenke litt over egen blåbærhund som sto hjemme. Men siden mamma ble med, og pappa skulle reise litt rundt så tok vi med oss Lux i bilen. En skikkelig jente tur, mens Hjalmar ble med pappa på ærend i byen.

Blåbærbanene jeg fikk se i Sandefjord gjorde meg så glad! Det var gode blåbærbaner, hvor det ikke var noen bytte å rekke, eller noen vanskelige lange strekker. Det var en bane som man kunne komme seg gjennom. Fersk som erfaren. Den ga motivasjon til fart hos hund, og for videre trening for handler. Banene gjorde meg tvers i gjennom glad, men også lei meg. Dette var den typen bane jeg kunne fått kjent på Lux på. Hun har vært i rehab i tre uker til dette, løpt i skogen, trent øvelser. Og beinet hennes har ingen hevelser eller fortykkelser lenger. 

Så mamma fikk snakke med våre venner om arrangerte, og Lux fikk melde seg på! Jeg var enig med meg selv, om at jeg ikke pushet henne. Målet med løpene var å se hvordan hun brukte kroppen, og om hun var rein igjen. Beinet hennes ble sjekket nøye, før og etter løpene. Lux var så lykkelig denne dagen, hun var virkelig lykkelig. Beinet viste ikke tegn til varme, hevelse eller noen ting. Og jeg gråt når jeg gikk henne ned. Jeg vet at mange mener hun blir helt bra igjen, og jeg har vell vist det selv også. Men agility er ikke alt her i verden, og for meg har det vært vanskelig å føle på om kanskje det beste for å gi henne et langt og godt liv er å la agilityen være. 

Men når jeg ser hvor lykkelig hun blir av å trene, og være med. Eller kanskje mest hvor ulykkelig hun blir av å ikke få være med. Så er det lett å se at det er her hun tilhører, dette hun kan. Og dette hun skal få gjøre. Ida Cecilie Romset

20.november

Så flinke dere er, Karen! Og jeg må si meg enig med deg, dette var en skikkelig fin blåbærbane! Lux ser skikkelig fin ut, og man kan se hun elsker dette. Veldig bra at hun virker fin igjen i beinet sitt! Gleder meg masse til å se henne gå agility fremover :D