Linda Haugen

Blogg

NKK Bø, 20. februar og debut i juniorklassen.


I 2016 kunne vi endelig stille ut på offisielle utstillinger. Vår debut i juniorklassen var under Norsk Kennel Klubb sin utstilling i Bø i Telemark 20. februar. Det ble også den eneste gangen vi stilte ut i juniorklassen, og resten stilte vi i unghundklassen det året. Totalt stilte vi ut på seks utstillinger i 2016, og vi endte opp med 4 excellent og 2 very good, noe jeg selvfølgelig er veldig fornøyd med. I tillegg til dette 2 CK (championatkvalitet) og 1 reserve CERT. 

Drammen travbane, 4. september.

Hvert år har Norsk Shetland Sheepdog Klubb (NSSK) årskonkurranser hvor man blant annet plasserer årets sheltie hanner og tisper, årets juniorer og unghunder, årets avlshanne og avlstispe, årets oppdretter og årets veteran  etter poengfordeling. I tillegg årets agilityhund og nytt for 2017; årets lydighetshund og årets rallylydighetshund.

I tillegg deles ut priser som den røde pris, veteranprisen, den lilla pris, CK-prisen, lydighetspris, mønepris. Og rallypris og et trippeldiplom som også er nytt for 2017. 

Mer om disse prisene kan du lese HER. (gå inn på konkurranser/priser -> priser). 


Den røde prisen til NSSK gis ut til alle hunder mellom 9 mnd og 7 år som i løpet av et kalenderår har oppnådd fire excellent eller mer i kvalitetklassene JK, UK og AK, kun på norske utstillinger. Hundene må være norskeid og eieren må være medlem av NSSK. I tillegg utdeles prisen kun én gang til samme hund. 

Kenai sin røde pris


Det er jo selvsagt en del som får denne prisen i løpet av året, i 2016 var det 56 stykker. Har man mange hunder og stiller ut mye, blir jo ikke dette like spennende. Jeg synes allikevel det er godt gjort og faktisk stolt over at denne amerikanske sheltien oppnådde dette på kun seks utstillinger totalt i 2016! I tillegg er han min første hund, og min eneste hund, så prisen skal opp på veggen sammen med sløyfene. 

Vi er ikke ferdige der. 
Det er jo også konkurranser tilknyttet Norsk Shetland Sheepdog klubb, og vi fikk faktisk litt poeng der også. Kenai fikk noen poeng, og fikk delt sisteplass av 73 hanner totalt til Årets hannhund. Ikke verst hele tatt å stå på listen! Et enda bedre resultat var at Kenai ble nr. 11 av 22 i Årets junior hannhund! 

Vålerbanen, 8. juli.


Vi har stilt ut noe i 2017, men åpen klasse knives det om plasseringer og premier. Kenai er ingen utstillingshund, men blir spennende å se om vi får noen priser av NSSK i 2017!Marianne Glesaaen

24.november

Hei, Kenai! Gratulerer så mye! Jeg har fått rød sløyfe to ganger, jeg, og i morgen får jeg nok en ny. Da skal jeg nemlig til hundefrisøren, og han setter på meg en rød sløyfe når jeg er ferdig. Så får jeg gå med den resten av dagen. Jeg tror den sløyfen betyr at jeg er fineste puddel i huset - og mamma sier at jeg er finest i hele verden. Potetrykk fra Toya.

Ida Cecilie Romset

24.november

Gratulerer så mye, kjempemoro med priser uansett hvor store eller små de er : D Blir spennende om dere får neon priser i 2017, jeg krysser fingrene :D