Kjetil Kirkhus

Blogg

Fire distrikter i pointerklubben har årlig arrangert østlandmesterskapet. En uoffisiell jaktkonkurranse for pointere.

I år ble ØM avhold 4 november i Kvelde, Vestfold. Det var mulig å melde på i to klasser. Unghund klassen mellom 9 og 24 måneder og de over 24måneder kalt AK. 25 hunder hadde møtt opp for å kjempe om tittelen Østlandsmester i UK og AK samt klubb mester i de respektive distriktene.

Parti 2
Parti 2

Gruppa ble delt i to og fikk hver sin dommer som skulle bedømme hundenes prestasjoner i løpet av dagen. 

To og to hunder ble sluppet og fikk sin tilmålte tid. Dommerne bedømmer det de ser. Noen ganger til deltakernes fortvilelse og andre ganger til det positive.I UK ser dommerne etter talenhet som bor i hundene. I AK er det høyere krav om forutsigbarhet og plan over hva hundene skal vise på feltet.

Alfa i farta på stubben


Forskjellen fra ordinær jaktkonkurranser til østlandsmesterskapet er at kravene om dressur i fuglesituasjon senkes. Så om hunden finner fugl og ikke er helt rolig når fuglen flyr er den fortsatt med videre. Partiene gikk hver for seg frem til lunsj. Begge partiene samlet seg, og lunsjen ble inntatt i et lånt MC lokale. arrangørene stilte med grilling av pølser og servering av fersk kafe. Dommerne fikk snakket sammen og de bestemte seg for hvilke hunder de ønsket å ha med seg videre til finale runden. 3 hunder i UK og 6 i AK. 

RIOS - Ro i oppflukt og skudd

De plusser og minuser som hundene hadde vist av søkskvaliteter, fuglearbeid eller sjanser i første runde fikk de med seg videre til finalen runde. Når alle hundene hadde hatt to slipp i finalen hadde dommerne bestemt seg for hvem som ble årets østlandsmester i UK og AK.De som ikke kom videre fikk tilbud om å gå med DR for Agder/Telemark Kjetil Kirkhus og trene. Så de fikk litt mer ut av dagen. Dette var det 8 hunder som ønsket å benytte seg av.

Partiet hører på dommerens redgjørelse for forrige slipp.
Finn ut fra startblokka
Inger Lise Walle

24.november

Veldig koselig innlegg fra en veldig koselig dag :-) Veldig kule bilder, likte spesielt godt det siste og det med fasanen som letter - blinkskudd :-)