Inger Lise Walle

Blogg

Det er ikke bare bare å etablere en helt ny nettside.


For ganske snart ett år siden fikk jeg spørsmålet om jeg ville komme tilbake på hunden.no, denne gangen som redaksjonssjef. Jeg har siden 2009 jobbet litt til og fra på nettsiden, og jeg er blitt svært glad i den. Det er på en måte blitt en ekstra familie som forstår meg helt og fult ut når det kommer til den enorme hundeinteressen. Det har vært et støttende og godt samfunn å ha i ryggen. Jeg har lært masse både om hund og meg selv her inne. Da jeg takket ja til denne stillingen var ett stort ønske hos meg å etablere en ny plattform. Gamle hunden.no fulgte ikke med i tiden, og jeg møtte stadig på nye utfordringer som var bevis på det. Jeg var derfor sjeleglad når klarsignalet kom, og arbeidet med et nytt hunden.no kunne starte.

Mye arbeid

I starten av prosessen var det å gå igjennom siden vi hadde, hva fungerer og hva fungerer ikke. Hvor er det hull, feil og mangler. Hva trenger lesere, bloggere og annonsører i dag? Jeg var ikke klar for den prosessen, jeg ville rett på layout og design. Så da vi en gang i sommer hadde en visuell side foran oss å jobbe med, var jeg kjempe positiv og giret. Så gikk ikke ting helt etter planen, også har vi som jobber i hunden.no forskjellige fokuspunkt. Mitt er først og fremst lesere og bloggere. Andre har annonsører, og mitt i dette summsariet sitter det en stakkars web-utvikler og skal tilfredstille alle krav. All ære til han som faktisk må fikse, ordne og styre til alle døgnets tider uansett dag.

Vi hadde hele tiden et mål om å lansere før Dogs4All, og selv om alt ikke var hundre prosent på plass, så valgte vi å gjøre det. Nettopp fordi dette er en flott plass å reklamere. Egentlig var det å lansere før Dogs4All litt avgjørende. Men jeg skal ikke kjede dere med økonomien som gjør at nettsiden i det hele tatt eksisterer.

Lettere OCD

De fleste som kjenner meg vet at jeg har lettere OCD. Jeg liker å ha det rent og ryddig. Jeg blir kjempe sliten av kaos. Jeg må ha ting i system, ellers går jeg nesten ned for telling. Jeg er også det som kalles "høysensitiv", som ikke er en diagnose, men et personlighetstrekk. Jeg reagerer på store folkemengder med støy, og sterkt lys, for å nevne noe. Så nei, når ting ikke fungerer som det skal er jeg like frustrert som alle andre. Kanskje nesten mer. Jeg tok meg litt vann over hode, både skulle være tilstede på Dogs4All, og følge opp den nye plattformen var ikke akkurat easy going. Er vel litt sånn at man lærer mens man går. En erfaring rikere.

Status i dag

Jeg forstår frustrasjon, og irritasjon når ting ikke fungerer, eller at man må sette seg inn i noe helt nytt. Det hadde vært mye enklere om vi skulle begynt helt på nytt, lage en helt ny side uten noe av det gamle. Men hvor hyggelig hadde det vært, om alle blogger var tommer, at alle måtte registrert seg på nytt? Vi vil ha med vår historie, men ikke våre feil og mangler som den gamle siden bar preg av.

Det tar tid å få alt til å fungere optimalt, men for å finne feilene må vi sette i gang på et eller annet punkt. Dere vet det kanskje ikke, men uten dere hadde vi nok ikke funnet feil, eller sett funksjoner som blir satt stor pris på. Dere er med på å utvilke nye hunden.no til den nettsiden den blir. Jeg vil at dere skal vite at alle henvisninger til meg per mail blir tatt hensyn til. Det blir tatt opp møter, og videre satt i system. Vi gjør virkelig så godt vi kan, og vi jobber alle sammen med at ting som dere ønsker skal falle på plass. Dessverre er det ikke slik at det bare er å trykke på en knapp, så fungerer det. Vi kan fikse en ting, men så kan det gå ut over noe annet. Så for at nettsiden skal bli optimalt, er vi faktisk avhengige av deres hjelp, si ifra til oss om du opplever noe problemer, og vi hjelper etter beste evne.

Når er alt på plass?

Det spørsmålet er ganske enkelt å svare på, for det er når alle er fornøyde. Men dersom dere ikke kommer med tilbakemeldinger, så vet vi heller ikke hva dere tenker.

Personlig håper jeg ting er på plass heller før enn siden, slik at jeg også kan nyte en nettside som fungerer optimalt, og som kan gjøre samholdet her på siden enda bedre. Slik at vi kan gå tilbake til å rose, støtte og tipse hverandre. Jeg gleder meg også til at hundene mine kan få et større fokus igjen, slik at jeg har noe å blogge om. For akkurat nå er de rimelig fornærmet over meg, men det er så viktig for meg at dette går i orden, og ikke minst at dere blir fornøyde.

I denne bloggen kommer det oppdateringer på ting som skal være på plass.Linda Haugen

24.november

Forresten, avsnitt i kommentarer hadde vært fint. Kremt, hehe. ;)

Linda Haugen

24.november

Hvor mange ganger har jeg sagt dette nå, men jeg er så utrolig glad for at du kom tilbake til hunden.no! Du skal vite at jeg sitter her like spent og "små-stresset" over nye hunden.no, i redsel for å miste folk. Mye fordi jeg vet hva som mangler og hva som er ønsket av bloggere. Jeg føler jeg har mast hull i hodet på det, og jeg tviler ikke på at du har hatt lyst til å filleriste meg, men du har vært så tålmodig og engasjert hele veien, ja, selv om du kanskje vil det eller ei. All ære til den fantastiske redaksjonssjefen vår! Kanskje nok kliss klass, eller hva man skal kalle det, hehe. Jeg gleder meg utrolig mye til alt er ferdigstilt, for jeg har trua på at dette blir bra. Bare gi det litt tid. Jeg synes det er helt greit at folk velger å vente litt med å bli aktive igjen, fordi de har ikke helt taket på dette enda. Noen sliter med innlogging, andre med bilder, noen skjønner ikke blogg-opplegget. Veldig glad folk spør "glupe-Linda", men jeg tror mye av disse tekniske sakene ordner seg etterhvert og blir mer automatiske. At man trenger ikke å være så smart for å bruke hunden.no. Det skal tross alt, alt i alt, bli en brukervennlig side for alle. Jeg har stor tro, og gleder meg til fortsettelsen!

Elisabeth Husberg

24.november

Først og fremst: Dødsbra jobba! Er så glad for at det blir ny side og ny layout! Tviler ikke på at det blir dødsbra! Var med på omleggingen av hest.no også, og det var mye frustrasjon i prosessen der også, men er veldig fornøyd med den siden nå :) Så dette blir bra! Har supertrua! Personlig føler jeg at jeg maser litt når jeg har tilbakemeldinger men Ill keep ‘em up :) Stå på! Du er flink!

Marianne Glesaaen

24.november

Jeg ble glad da jeg forstod at det fortsatt vil skje forandringer. All ære til deg som jobber så hardt med dette! Ta deg tid til hundene dine også!