Therese Dahlhaug

Blogg

Forrige helg var Jeg, Bonzo og Nemo på årets siste stevne i Rallylydighet! Bonzo startet i klasse 2 og Nemo i klasse 3!

Jeg fikk kastet på meg influensa fredagskveld, og følte ikke at jeg klarte å jobbe 100% for hundene mine, men disse to fantastiske gutta gjorde jobben enkel! 

Lørdag Går Bonzo til 190p, og en 4.plass i klassen! Det ble en del bjeffing, noe som ofte fører til tregere øvelser fordi han må liksom bare bjeffe litt først før han setter seg... haha Men masse bra, og jeg er veldig fornøyd! 

Vi har endelig funnet en oppvarmingsrutine som ser ut til å fungere godt! Jeg har med ball som jeg kaster (da ute, et sted hvor det ikke er andre). Etter å ha kastet et par ganger, så samler jeg han og trener litt! Med engang han er ordentlig på og fokusert uten for mye bjeffing, får han ballen igjen! Dette repeterer jeg 4-5 ganger på to runder (pause i bilen imellom), før jeg gikk inn i ridehallen og varmer opp ca. 4 ekvipasjer før oss. Dette skal jeg absolutt fortsette med! 

Se runden her!

I klasse 3 får vi en lang og utfordrende bane, men utrolig morsomt å gå den! Matskålene kostet oss denne gangen hele 10poeng trekk, men ellers var det ikke de store trekkene! vi fikk 184p og jeg tror vi fikk en 6.plass i klassen av ca. 25 stk! Så det er jeg jo veldig fornøyd med! Den morsomste utfordringen var absolutt "stå undermarsj" etter hinder, og rett foran tunell! Stolt over Nemo som klarte å stoppe, på tross av at jeg så at han var på vei rett mot tunellen! 

Se runden her!

Søndag var kl.3 første klasse, og formen min var ikke på topp! Nemo mistet fokuset og datt ut litt inne på banen, noe som resulterte i en del trekk. Så det ble med 183p! Men mye bra i denne runden også, og jeg glemmer av og til at han bare er 19mnd gammel, og sannsynligvis midt oppi en periode hvor mye skjer i kroppen og hodet hans! Kul er han uansett!

Se runden her!

Hva skal jeg si om Bonzo denne dagen? Har ikke ord! Han var rett og slett fantastisk! på oppvarminga hadde jeg en blanda følelse, da det tok ganske lang tid før det ble vår tur. Men han var på og hadde gjort mange gode momenter på oppvarminga!

Inne på banen går vi skilt etter skilt med en veldig god følelse! Ja Bonzo bjeffer litt, men i dag var det ikke frustrasjonsbjeffing! Jeg går av banen og tenker jøss, kanskje får vi bare en skjev sitt, men ellers så jeg ingen store feil!

En skjev sitt fikk vi ikke, vi fikk faktisk ingen trekk! Altså 200poeng! Dommeren kommenterer at dette var den beste gruppa av kl.2 hun noen gang hadde dømt, og vi var 4stk som hadde fått 200p! Det ble en 2.plass da vinneren gikk 2sekunder fortere enn oss!

Men hva gjør vel det! Hunden jeg egentlig tenkte skulle få slippe å gå mer Rally, fordi jeg følte ikke tålmodigheten min strakk helt til, gikk helt perfekt! Tårene trillet på premieutdelinga!

Ser runden her!

Nå blir det trening av nye øvelser som kommer i det nye regelverket for 2018! Det blir moro! Tenker at jeg nå skal ha litt mer trua på Bonzo og satse på å debutere i kl.3 med han på neste rally-stevne i mars! 

Før det er det også mye spennende som skjer! like før jul arrangerer vi Agilityaction(lignende blåbærkonk), I Januar skal vi på agilitykurs med Jan Egil Eide og Christine Faltner. Og i Februar skal vi på Agilitystevne på Moelv hvor Nemo skal debutere! hjelp!

Ønsker dere alle en flott Desember! Linda Haugen

05.desember

Dere er så utrolig flinke! Og Bonzo da, helt rått! Virker som dere har utviklet dere mye på denne tiden, og trent i godt miljø. Synes ikke lenge siden Nemo var liten valp jeg, haha. Masse lykke til videre med all agilityen og debutten til Nemo! Heier på dere! :D