Pia Amundsen

Blogg

Den ellevte måneden.

Litt forsinket nå og, men ikke like mye som sist!

Og det er en grunn til det, men det kommer jeg tilbake til. Jeg skal prøve å forholde meg kort. Det har ikke blitt mye blogger denne måneden, så oppsummering-vis kommer det til å bli litt tekst av hvordan November har vært. Men jeg har i November postet en oppsummering om Oktober, riktignok horribelt sent fordi jeg har vært opptatt og syk. Jeg fikk også rotet sammen en svært enkel blogg om Dogs4All turen min, men det lyser ikke akkurat kvalitet av den heller men. Så, hvordan vil jeg beskrive November? Jeg har ett ord: deprimerende.

Den første uka var det full rulle med øvelse til elevkvelden klassen vår arrangerte. En elevkveld er noe hver klasse på skolen arrangerer for resten av skole, hvor klassen lager middag og dessert til resten av skolen, samt har underholdning på kvelden på 45-60 minutter og velger et tema som man skal kle seg etter. Klassen min begynte riktignok i god tid, men uka var tøff da det var mye som skulle læres. Kort fortalt, temaet vårt var Grease og arrangerte vi Gameshow med "reklamepauser" som enten var dans, sketsj eller lignende. Vi var ikke så mange i klassen så det var slitsomt - men absolutt gøy og verdt det! Jeg er veldig stolt av meg selv også, som har stått på scenen og utført både dans og sketsjer hvor jeg prater foran mange folk, mtp. angsten min. Det ble et vellykket show som varte i ca 1,5 time(!) (woups!) men det så ikke ut til å plage noen - rektor skrøt veldig av oss. Fredrik var også på besøk denne helgen sammen med Elvis, og trass i litt stress var det koselig å være med dem og. Fredrik hjalp også mye til med forberedelser samme dag og rydding, det satte vi veldig pris på!

Den ene gangen Kiska faktisk ikke presset seg oppå Elvis og lot han ligge i fred i senga! Hun lå slikt og slappet av, haha.


Mandagen etter elevkvelden (en lørdag) hadde vi 3 dagers kurs i Rallylydighet. Dessverre be jeg syk i helgen, og fikk derfor ikke deltatt på kurset, skikkelig kjipt. Jeg trodde jeg var rammet av influensa, men etter 2 turer til den lokale legekontoret ved skolen uten å bli bedre, samt våknet opp med smerter i brystet dagen jeg skulle kjøre til Østlandet, utnyttet jeg sjansen til å besøke fastlegen min hjemme i Vestfold. Kort oppsummert har jeg vært syk hele November av mycoplasmainfeksjon, og pådratt meg et bristet ribbein pga. all hostingen. Jeg ble heldigvis relativt fort bedre etter at legen min satte meg på antibiotika-kur, og her i skrivende stund sånn sett frisk, uten om ribbeinet mitt som jeg fortsatt har smerter i. Men trass i at jeg var syk og hadde vondt, dro jeg fortsatt på Dogs4All #hundenerd

"Dessverre" gikk jeg på sterke smertestillende som gjorde at jeg ikke kunne kjøre bil, så Fredrik måtte bli med meg. Men det gjorde ingenting, det var veldig koselig og tror han syns det var litt gøy å samle inn gratis ting og. Dessverre følte jeg at jeg ikke fikk så mye ut av D4A pga formen min, så jeg får komme sterkere tilbake. Men jeg fikk se igjen gamle bekjente og venner jeg ikke hadde sett på en stund, noe som var veldig koselig ♥ Også fikk jeg hilst på Linda som også er her inne på hunden, selv om det ble altfor kort møte var det koselig - som sagt får vi ta det igjen Linda når jeg er ferdig på skolen! Vi dro litt tidlig erfra og, for å feire bursdagen til Fredrik m/familien hans. Jeg drøyde en ekstra dag med å dra tilbake til skolen pga formen min, men slik at jeg rakk kulturprosjektet skolen skulle ha. Men da jeg hadde begynt reisen tilbake til Vestlandet kom jeg bare ca 30 minutter avgårde før bilen stoppa - og den måtte bli tauet på verksted..


Det viste seg at dynamoen hadde streiket totalt - bra jeg ikke kjørte lenger for da kunne jeg fått enda flere skader. Det ble en dyr affære, men har verdens snilleste familie som stiller opp og hjelper til siden jeg går på skole - men grøss hvor dyrt det er med bil! Det gikk fort å reparere den, og jeg fikk bilen tilbake samme dag, men da var det uvær på fjellet så veien var stengt - jeg ble derfor litt ufrivillig i Vestfold en uke; men på en måte gjorde det ikke så mye for meg personlig siden jeg ikke var i form da. Jeg kom tilbake sent fredagskvelden og fikk derfor være med på foreldrekvelden på lørdagen. Kjedelig å ikke være med på kulturprosjektet (forberedelsene til foreldrefesten), men jeg bidro så godt jeg kunne på selve dagen, selv om det slo meg ut på søndag. Anbefaling: ikke pådra deg særlig belastning hvis du har bristet ribbein.

Med andre ord: November hadde så mange planer å by på, men jeg var bokstavelig talt knocked out 90% av tiden. Noen dager pushet jeg meg på skolen trass i ræva form, noe som jeg tror bare gjorde vondt verre. Med andre ord har det vært en kjip og rolig periode for meg, hvor det har vært vanskelig bare å gå tur med Kiska pga ribbeinet. Dette har ført til at min psykiske helse har falt drastisk for å si det sånn; jeg har virkelig kjent på depresjonen de siste ukene, uten at jeg behøver å gå så mye mer inn på detaljer på det. I tillegg har det heller ikke hjulpet at jul og desember er rett rundt hjørnet.

Det var også litt vinter de dagene jeg var hjemme i Vestfold. Hundene var vel de eneste som elsket det.


Planer for Desember.
Desember er årets mest stressende månede - og jeg hater den. Men planer er det alltids.

1. Bli frisk for pokker!
Dette er garantert min første prioritering.  Bristet ribbein tar tid, og jo mer jeg belaster det jo verre blir det. Det blir en spennende hverdag i møte med tilrettelegging, utfordring med å gå skikkelig turer og trene med Kiska - samt det psykiske må på rett spor igjen.

2. Hundekurs
Jeg vet vi skal ha minst 1 kurs før jul, muligens to (usikker på når det andre som er blitt snakket om, skal være). Jeg vet ikke så veldig mye om det enda selv, fordi det er første gang skolen har dette kurset, så vi får se!

3. Jule-ball, -vask, -verksted og -avslutning.
Jul, jul og atter jul. Et evig mas, alle er så forbaska happy hele tiden og ting tar bare helt av. Hvis du ikke har skjønt det enda er en en ekte Grinch (fått kallenavnet på skolen til og med) og er ikke begeistret for julen. Helt ærlig, er det i desember depresjonen min slår til, av personlige årsaker. Det er mye juleplaner på skolen, men jeg får prøve å ta en del i det og gi det en sjanse.

4. Danmark!
I 4 dager før julaften skal jeg og ei annen venninne av meg dra en tur til Danmark og besøke en felles venninne som flyttet dit i Mars! Så jeg har ikke sett henne siden og jeg gleder meg veldig til dette!

5. Juleferie, julaften og nyttårsaften.
Jada, det må vel feires det og. Det ser ut som det blir julaften hos min familie, en mulig hyttetur på nyttårsaften (alt må planlegges rundt Elvis så her er ikke ting sikkert enda) samt jeg har 2 uker med juleferie hvor jeg må prøve å besøke litt venner og slikt innimellom alt julestyret og maset.

Også er det faktisk ingen flere planer for 2017.

Dette bildet beskriver best hvordan min November har vært..

� Statistikk

Antall blogger publisert: 2
- 1 Oppsummeringblogg
- 1 Opplevelsesblogg
Antall kommentarer: 1
*Antall kommentarer fra meg: Minst 1
*Antall gjestebokinnlegg: -
Månedens kommentaror hos meg: Linda Haugen (Linda95)
Månedens minst kommenterte blogg: Oktober 2017 (0)
Måneden mest kommenterte blogg: Dogs4All 2017(1)

*Pga. oppdatering på hunden-no er det ikke mulig å innhente denne informasjonen akkurat nå.

Tusen takk til alle som har tittet innom bloggen!

Og en siste ting; selv om jeg er litt Grinch og deprimert i jula og desember, betyr det ikke at jeg ikke skulle ønske jeg kunne føle meg oppriktig glad og nyte tiden. Jeg savner å ha en form julefølelse og glede meg over høytiden, men ikke når det skal bli så mye ut av det! Det skal gjøres så mye ut av gaver, advenstkalendere og at man skal være så overdrevent happy hele tiden - det blir for mye for meg. Jeg ser frem til den dagen jeg virkelig kan føle meg glad for at jula er her, på en litt mer minimalistisk måte enn flertallet gjør det. Jeg ser helt klart at jula er en koselig høytid - og jeg gleder meg til jeg kan være på det punktet selv en dag.

PIA & KISKA
3. Desember 2017tom-erik Paulsen

04.desember

Vi jobber med å fikse kommentarer og tellere ;-)

Kristine Lilleløkken

03.desember

God bedring, både fysisk og psykisk :) Hørtes ut som det har skjedd endel, tross dine 90% i sengen. Har selv slitt med influensa og andre ting i november, er skikkelig kjipt den «vintersykdomen». Håper du får en riktig god jul, tross tanker og følelser rundt den.