Ida Cecilie og Noddy

Blogg

Etter å ha vært sykemeldt i ett par uker var det på tide å komme igang med agilityen igjen. 

Tirsdagens agilitytrening hos Bingen ble avlyst pga snøkaos, men vi er jo så heldige at vi trener for instruktør 2 steder, så allerede på Onsdag var det trening igjen hos Hokksund. 

Vi har nå gått glipp av en del siden vi gikk glipp av hele det vidregående kurset, samt ett par treninger etter det, men Noddy er så flink på dette, at vi henger ikke etter av den grunn. De har blant annet gått gjennom "rundt" kommando, men dette er noe Noddy og jeg har trent på selv tidligere, så krise var det ikke. Men, når det kommer til handling har jeg detti litt bak, for de har trent på en såkalt "Tysker". Dette er når man fører hunden rundt hinderet, tar i mot bak og sender rundt igjen på andre siden, som en "S". Jeg kan prøve å tegne det opp. 

Det røde er hinder, og det blå er linja til hunden. Det ser ganske lett ut, men når jeg som handler ikke klarer å ha så mange ting i hodet på en gang, så kan det bli litt komplisert. Armen min skal føre hunden rundt hinderet, skulderen min skal åpnes opp og ta han imot på andre siden, mens føttene mine skal vise han at vi skal rundt igjen og frem på andre siden. 


Noddy tok jo dette som en stjerne og vi fikk som hjemmelekse å øve til neste gang. 

Så på fredag 1. desember tok jeg med meg Elin, ei treningsvenninne, og dro opp i møkkakjelleren (ja vi trener i en møkkakjeller, haha). Noddy starta utrolig fint, som man ser på filmen, og tyskeren som er hinder nr. 3 i første klippet gikk veldig bra. Han tok til og med slalåmen. Vi har jo akkurat tatt av bøylene, så det at han fresa gjennom den på første forsøk i den farta han gjorde imponerte meg. 

Men, han er kanskje litt ute av form, veit ikke, men han ble veldig fort ukonsentrert og mistet rytmen i slalåmen. Jeg trur også det har noe med de hylende hundene i bakgrunnen, at det setter han ut litt, men dette er vi nødt til å trene på uansett hvis vi skal på stevner, så han må lære seg å fokusere det bort. 

Når jeg så vi feila gang på gang avsluttet jeg og heller løpte noen morsomme og lette runder på slutten. Vi trente også litt vippe som kommer seg sakte men sikkert. Dette har jeg dessverre ikke film av. 

https://www.youtube.com/watch?...

Som dere også sikkert ser så er han ikke så flink til å ta tighte svinger ennå. Dette er også noe vi begynte med forrige trening. Vi har trent så mye på fremmadsendinger på kursene i høst at han tenker veldig mye frem, og det er jo bra det, men må må vi begynne å jobbe litt med vendinger også. Ikke det at det å spare sekunder er så viktig for oss nå, men det er jo kjekt å få det inn i grunntreninga. 

Det er så morsomt å løpe agility, og jeg merker at det gir både Noddy og meg selv selvtillit. 

Også skal jeg fortelle dere en liten hemmelighet; Det kan faktisk hende Noddy og jeg er å se på startstreken i klasse 1 hopp på Drammen hundefestival i mars. . Herregud, det gir meg gåsehud å si det, men det er ett lite mål. Det er selvfølgelig ikke noe mål å gjøre det "bra", og jeg tar disk som en selvfølge. Jeg hadde jo ikke sett for meg at vi skulle starte så tidlig, men Hokksund treneren vår sa at vi kunne sikte litt mot det. Det er for øyeblikket litt fjernt, og jeg starter ikke med mindre vi føler oss klare for det, men jeg ville dele det med dere som har fulgt med oss fra starten, kanskje kan dere heie litt ekstra på oss mot målet :D Therese Dahlhaug

04.desember

Så utrolig morsomt å få følge progresjonen til deg og Noddy! :D tyskeren ser jo knallbra ut, han er så kjapp og tight rundt hinderet! og som Karen sier, den er genial å ha! jeg bruker den masse der jeg kan bruke den! Slalomen ser jo også veldig bra ut, selv om han sliter litt enda med de siste pinnene av og til! men det kommer seg nok! om han sliter mye en økt, så kan du jo sette på bøyler på de siste pinnene igjen for å hjelpe han litt ;) Så spennende at dere har satt dere som mål å starte i mars! :D Det tror jeg absolutt dere skal få til! Heier på dere vi, og gleder meg til å følge med videre!

Karen M Skjelbred

04.desember

Herremin så gøy å se og høre! Dere er super flinke blitt jo, dette går fremover i super fart :) Tyskeren er en kjekk å ha i verktøyskassen, jeg er veldig glad i den med Hjalmar. Drammen er et flott stevne å starte på, og jeg er helt enig i at det ikke ville vært galskap for dere! Hjalmar og jeg var ikke så flinke når vi debuterte :) Gleder meg til å følge med videre!