31.12.17

Året med de store forandringene!

Aktiviteten min her inne har ikke vært til å skryte av dette året. Men jeg har rett og slett prioritert lite data - og det er litt merkelig nr jeg tenker på det, og tilbake på hvordan ting var før. Da brukte jeg uendelig mange timer på ulike nettsider, var så kreativ, aktiv og sprudlende. Psykisk sykdom er skummelt, og grusomt hvor mye den kan ta fra deg. Men, dette året har bydd på mange utfordringer, men samtidig vært en av de beste årene jeg har hatt på lenge, jevnt over! I skrivende stund er jeg inn i en litt tung boble, men jeg holder hodet over vannet, selv om det er tungt. Det er mye indre konflikter inni meg, for å si det sånn, og mye blanda følelser. Jeg tror 2018 helt klart blir et byggende år på alt jeg har startet i 2017, og det er både skremmende, givende og spennende på en og samme tid.

Så nå tenkte jeg å gå igjennom året - mest for min egen del da - men det er gøy hvis dere også vil bli med på denne turen! Og vi tar 2017, måned for måned, som sist gang.

Januar - En pangstart!

I Januar prøvde jeg å komme meg back on track med bloggingen, og få i gang litt aktivitet på siden her igjen. Og, jeg var flink en liten periode, men det ser jo man at ikke varte så lenge akkurat, haha. Men jeg hadde mye motivasjon til diverse, og det var gøy. Hundene var også på den årlige veterinærsjekken, Elvis prøvde seg på et fòrbytte og jeg fikk meg nye briller (wow, snart 1 år siden allerede?! Første gang jeg føler jeg faktisk liker brillene mine litt). Ellers var det vanlig hverdagslige ting som hundetrening og kaninkonkurranser, men så var det 2 dritbra ting som også skjedde denne måneden! Vi startet året 2017 med å være på Langedrag (beste starten på året jeg har gjort!), og senere i Januar kom høydepunktet for hele året muligens - Green Day konsert! It. Was. Amazing. Enough said about that.

Les mer om Januar 2017 her.


Februar - Venne-måneden.

Allerede her sviktet aktiviteten min på bloggkanten, haha. Men livet tok rett og slett bare over, med mye jobb, hund og kanin - også er jo selve måneden i seg selv veldig kort! Men februar bydde på feltkurs (Agility), ringtrening og utstilling på NKK Bø som rett og slett gikk skikkelig dårlig. Jeg og Kiska har mye å jobbe med, for å si det mildt. Og jeg prioriterte mye venner denne tiden, fremfor data, noe jeg er glad for. Stikkord for måneden er derfor venner, Pokémon Go, hund og kanin - jeg fikk også oppgradert kaninstallen min denne måneden med nye bur!

Les mer om Februar 2017 her.


Mars - Vårrengjøring.

I Mars var det o'store vårrengjøring, på flere plan! Jeg begynte ganske tidlig, og ryddet i tingene vi hadde overalt, alt fra hverdagslige ting i skuffene til tingene vi har lagret i boder, kjeller etc. Moren til Fredrik skulle rydde i sin kjeller (her har vi lagret ting), mamma skulle selge huset sitt (så da ble det å gå igjennom litt ting hos henne og) og siden vi nå bodde i en liten leilighet tok jeg liksom alt i samme slengen. Og det var veldig godt å få ryddet i det! Vi har blitt kvitt en del, men faktisk ikke alt enda, men det er sortert ut hva vi ikke skal ha da, så det var bare å få levert det bort, noe jeg ikke får gjort pga skole. Så jeg fraskriver meg det ansvaret bittelitt, haha. Ellers var det kaninkonkurranse, hundepass, hundekurs og NM i Kaninhopping som er stikkord!

Les mer om Mars 2017 her.


April - Jobb og atter jobb.

I April var det mye jobbing, spesielt i påsken. Det var en litt tøff måned, og jegfølte jeg slet med å få til ting, rett og slett. Ingenting spesielt eller stort skjedde i April. Hunden vi passer i Mars dro i starten av April, og 2 dager etterpå passet vi en annen hund da, haha - er vel det største som skjedde. Men stikkordene ellers er da hundepass, årets første grilling, bryllup og sykling med hundene!

Les mer om April 2017 her.


Mai - Sykdom og langvarig gjest.

Jeg syns Mai var en rar måned, haha. Jeg følte jeg hele tiden var i slutten av Mai og at liksom sommeren nærmet seg over, men så ble jeg like glad hver gang jeg innså at vi bare var i Mai, haha! Men jeg slet mye med helsa mi, og Mai ble jeg sykemeldt. Jeg måtte avlyse noen planer i sommer, men det tok heldigvis ikke lang tid etter jeg ble sykemeldt, at jeg kom på bedringens vei, selv om det ikke var før i de siste dagene av Mai. Jeg sa opp min faste jobb, og "annonserte" at jeg skulle gå på Folkehøgskole, noe jeg hadde visst en liten stund selv, men som jeg ikke sa noe om utenom de aller nærmeste før ting var helt i boks. Ellers kom venninnen min på besøk og skulle tilbringe mesteparten av sommeren hos oss, og det så jeg veldig frem til! Det ble derfor en del lydighetstrening denne måneden, og dessverre fikk himmelen også en ny stjerne.

Les mer om Mai 2017 her.


Juni - Sykemelding og opplevelser.

I hele Juni var jeg sykemeldt dessverre. Dette var også min siste måned i jobben min, men her var jeg jo ikke pga helsa. Jeg hadde en del planer i sommer, men måtte avse noe pga dette, men noe fikk jeg gjennomført da, heldigvis! Vi deltok på SHK Hundefestival, var litt innom Tønsberg Middelalderfestival, vi prøvde oss på UHP (en real uflaks-dag rett og slett!) og var på et blåbærstevne med Kiska i Agility. Vi binge-watched Orange Is The New Black, sammenkomster og Göteborg-tur.

Les mer om Juni 2017 her (sammen med Juli).


Juli - Jobb og festival!

Denne måneden skulle jeg starte i en ny jobb, riktignok sommerjobb. Den ble dog litt utsatt pga været, men på en måte gjorde det meg ikke så mye siden jeg enda slet litt med helsa trass i atd en selvsagt hadde blitt bedre. Men hele Juli gikk sånn sett til jobbing og å ha ferie-ish ellers, haha. Det største som skjedde var ellers at jeg jobbet som frivillig på Slottsfjellfestivalen, og det var så gøy og lærerikt! Typisk nok ble jeg syk (forkjølet) rett etter oppstart i jobb, og under festivalen, men jeg overlevde. Ellers var det et par kaninkonkurranser som jeg fik smettet inn i planen, og der ble resultatene veldig gode egentlig! Samt jeg ryddet og ordnet mye med kaninene og i kaninstallen siden de skulle flytte ut.

Les mer om Juli 2017 her (sammen med Juni).


August - Flytting og skolestart!

Dette har vel vært den mest hektiske måneden; det var nedpakking av leilighetn og kaninstall, og få flyttet alt sammen, dra på årets siste konkurranse med kaninene (sommerleir) og lever dem der, og selve flyttingen til Hardanger og skolestarten i seg selv - det var mye å sette seg inn i for både hund og eier! Og bare i August opplevde vi så utrolig mye på skolen, det var kjempe gøy! Det ble mye hundetrening, og jeg fylte også 23 år. Den største opplevelsen sånn sett i August var vel dagsturen opp på Hardangervidda! Nei det skjedde så veldig mye at jeg skal ikke ramse opp alt her nå, haha.

Les mer om August 2017 her.


September - Mental utfordring.

I September så utfordret jeg meg selv mentalt på mange ulike plan. Jeg sliter jo med bl.a. sosial angst, så det har vært krevende, men givende. Og igjen har det vært mye opplevelser! Vi har vært på hyttetur i Jotunheimen, på hundekurs med GoodDog, vi har prøvd oss på Freestyle/Heelwork To Music (kurs), oppstart i valgfag, begravelse og starten på høstferien.

Les mer om September 2017 her.


Oktober - Syk hund, syk eier.

Oktober hadde mye å by på, på ulike måter. Vi var på agility-kurs, ett av de beste jeg har hatt på lenge og det var gøy! Fotointeressen min tok seg litt opp, jeg var hjemme på høstferie, var på et jobbkurs, Kiska ble litt småsyk også smalt det for meg og, og vipps så lå jeg nede for telling selv men det jeg den gang da trodde var influensa.

Les mer om Oktober 2017 her.


November - "Alt" går galt.

November var en tøff måned. Jeg var veldig syk og mye sengeliggende, og fant ikke før ut litt over halvveis i måneden at det ikke var influensa, men luftveisinfeksjon jeg hadde, og fikk derfor ganske sent antibiotika. Det resulterte til mye fravær på skolen, og jeg falt veldig tilbake i depresjonen min. Jeg hostet til og med på meg et bristet ribbein, og i skrivende stund gjør det enda vondt liksom. Det beste som hendte var Dogs4All, og dte var koselig trass i redusert helse. Så da var jeg hjemme i Vestfold noen dager, men når jeg skulle reise tilbake til skolen streiket bilen, uvær på vidda så veien var stengt og generelt lå jeg bare nede for telling pga infeksjonen. November blir helt klart kåret til årets kjipeste måned!

Les mer om November 2017 her.


Desember - Siste innspurt.

Jeg har jo akkurat publisert en oppsummering om Desember, men jeg får vel nevne litt her og om den. Selv om jeg er på bedringens vei har Desember også vært preget av litt sykdom, da spesielt har jeg slitt med smerter i ribbeinet. Det var mye julestyr på skolen, og med litt av og på snøvær. Depresjonen har slått litt til av ulike årsaker og jeg kunne ikke vente med å komme hjem på ferie og få litt pause og avkobling. Juleferien var litt slitsom, men selvsagt også veldig hyggelig og jeg har kost meg masse trass i mye som har skjedd! Det ble en hyggelig jule- og nyttårsfeiring også, og trass i livredd hund; en fin avslutning på året.

Les mer om Desember 2017 her.


Tusen takk for et flott år her på hunden - vi får se hvordan aktiviteten min blir fremover da det er så mye som skjer. Selv om jeg savner å være en aktiv blogger, er det heller ingen tvil om at livet også har gått litt videre. Jeg får rett og slett ta det som det kommer; men dere blir ikke helt kvitt meg tenker jeg. 2017 har desidert vært et av mine beste år på lenge og det har vært så utrolig på mange måter, trass i naturlige nedturer. Jeg ser virkelig fremover til 2018, med mye spennende planer på gang og jeg er ikke i tvil om at store forandringer vil skje dette året. Jeg er veldig positiv, selv om jeg i skrivende stund er sliten, og har det litt tøft.

Godt Nyttår til dere alle, og måtte 2018 bli et flott år!Therese Dahlhaug

02.januar

Godt nyttår! :D Du har jammen fått gjort mye gøy i 2017, tross dine nedturer og sykdom! Jeg er imponert av at du kommer deg gjennom alt! Godt å høre at året har vært så bra! Det ser så spennende ut å gå på den skolen du går på! Håper vi får noen oppdateringer det siste halvåret ditt på Fhs også! :D Håper 2018 blir bra for deg og dine!

Ida Cecilie og Noddy

02.januar

Du har jo opplevd så mye i 2017! Og det har vært morsomt å følge dere fra skolestart. Håper 2018 blir mist like flott for dere, ønsker dere alt godt :)