KarenSheltie

Blogg

Hvorfor startet du med Agility?

Jeg startet jo egentlig med agility fordi jeg synes det var gøy. Jeg ble med på en tunnelcup i rom julen, og var heldig og kom fort inn i den gjengen hvor jeg ble lært og fikk lære. Så ble jeg jo for mestringsfølelsen, gleden og det sosiale. Jeg skal ærlig innrømme at jeg elsker det sosiale!

Var planen din agility når du kjøpte Hjalmar?

Planen var ikke agility når jeg kjøpe Hjalmar nei. Hjalmar ble egentlig «haste kjøpt» rett etter min først hund døde. Vi skulle bare se på et kull i nærområdet – woops

Har du hatt hund før Hjalmar?

Ja, jeg hadde en bitte liten sobel sheltland sheepdog tispe som het Daisi. Hun var liten, tillitsfull og skjør

Hva har agility gitt deg som person?

Ufattelig mye! Jeg har vokst som person til noe jeg ikke trodde var mulig. Det har gjort meg sikker på meg selv, og lært meg mye både gjennom mestring på banen og rundt banen. Så agility har gitt meg veldig veldig mye!

Hvis du måtte slutte med agility, hvilken sport ville du valgt? 

Regner med at du mener innen hundesport (?) og jeg ville nok fort havnet i rally miljøet ville jeg tro. Eller så er jeg faktisk veldig glad i lydighet, jeg bare har ikke hundene til det.

Hvis du ikke kunne valgt sheltie - hvilke rase ville du valgt?

Jeg sitter faktisk tenker litt tankene om dagen, jeg skal jo etter hvert ha enda en hund (om sånn 4 år). Og jeg har alltid sagt at jeg skal ha border collie en gang. Jeg bare må ha god tid på å finne rette linjene for meg. Men blir nok en kållis, en eller annen gang.

Hvor mange ganger i uken trener du agility?

I vinter leier jeg ridehus, og trener 2 ganger i uken. Noen ganger bare 1. Likevell så trener vi kanskje 10-14 min per gang, og det er da med belønninger, diskusjon i banen med de andre osv. Så hvor mye aktiv trening på Hjalmar aner jeg ikke.

Hva er det dere trenger å trene mest på i agility akkurat nå?

Running, haha. Han treffer rett frem for det meste nå, men til TT maskinen. Så vi burde ha fadet den før stevnene, men vi har ikke rukket. Men er nok det vi jobber mest med for tiden.

Hva er ditt største mål i agility?

Jeg har faktisk ikke noen store mål utover de jeg setter år for år. NM finale hadde vært stort for meg, jeg har aldri vært i finale i noe NM. Men vi får se, hva ting bringer.

Hvem er din største støttespiller innen agility?

Mamma – uten tvil! Mamma er faktisk nesten mer gira enn meg på å dra på stevner, reise langt osv. Mamma stiller alltid opp.

Hvilke mål har du med Hjalmar denne sesongen?

Hjalmars mål denne sesongen er å prøve gutse, og prøve få mer feilfri løp. All in. Vi har også mål om NM og landslagsuttaket, i alle fall delta.

Kommer vi til å se Lux på agilitybanen denne sesongen?

Åh, denne ventet jeg – men på en måte ikke heller. Jeg skal ærlig innrømme at jeg er litt lei spørsmålet. Men mange vet nok ikke hvor ufattelig mange som spør. For ingen tørr spørre meg i det «offentlige» på sosiale medier – men så mange sender pm og dm på det. Og jeg vet ikke – vi får se hvordan ting blir.

Har du noen andre hobbyer utenom hund?

Hadde jeg hatt tid til det, hehe. Nei, når jeg har sesongpause så prøver jeg få tid til å være med mine venner som ikke har hund. Jeg er veldig klar over at jeg prioriterer bort å være «tenåring» når jeg driver med hundene. Så når jeg har fri prøver jeg få tid til de – og bare være nesten 20. Om det gir mening.

Når du ikke er med hundene, hva gjør du?

Jeg er nok veldig mye med hundene mine, men er jeg ikke med de så er jeg nok med venner som ikke driver med hund ofte.

Setter du noen gang bort hundene for å få en pause?

Jeg bor hjemme – så sette de bort ville vært vanskelig. Men jeg har typ hatt mamma og pappa til å passe de vist jeg skal på fest eller har fest hjemme så tar de dem med seg. Men jeg har aldri satt de bort for å få pause fra de, kunne aldri falt meg inn slik jeg tenker heller. Jeg valgte mine hunder – de valgte ikke meg. Så ta pause fra de blir helt feil for meg.

Hvem passer hundene om du må bort?

Mamma og pappa passer de ofte, eller så er det tante som ofte får Hjalmar i alle fall. Han er litt vanskelig å sette bort pga oppførsel. Lux kan havne over alt

Har du med deg hundene overalt?

Ja, så langt det lar seg gjøre. Og så lenge de er komfertable med det. Hjalmar blir fort stresset om ting går sakte, og Lux blir bekymret om ting går fort. Så de har hvert sitt bruks område på å være med. Lux får ofte bli med på byturer, osv. Hjalmar får bli med i staller, skogen osv.

Bytur eller skogstur?

 Skogtur, uten tvil!

Hva liker du å spise?

 Jeg _elsker_ kanalboller! Helt vanvittig glad i kanelboller, haha

Hva jobber du med?

Ekstra vakt ved et sykehjem

Har du utdannelse - hvis ja, hva?

Jeg har studiespesialiserende vgs – og studerer nå deltid i bachelor i sykepleie

Har du kjæreste? Hva ja - hva heter han? Og hva synes han om at du bruker så mye tid på agility?

Kjæreste har jeg ikke, han har rett å slett ikke kommet gående med sin skinnende hund enda. Men jeg synes spørsmålet er veldig bra! For det er jo selvfølgelig noe som kommer til å bli et problem, og er vell kanskje det som har vært litt deal-breaker som man kaller det til nå. Jeg bruker over gjennomsnittet mye tid på mine hunder, og de går foran veldig veldig mye. Jeg har som sagt valgt hundene – de har ikke valgt meg.

Hva drev du med før du hadde hund?

Jeg drev med hest før jeg startet med agility. Jeg skulle vell drive med sprang, men endte opp med kaldblodser som jeg red inn og red sprang på de.Ida Cecilie og Noddy

11.januar

Så gode svar du har gitt! Moro å bli kjent med deg på en annen måte :D