MaySofting

Blogg

1- Hunder som står ute å bjeffer til alle døgnets tider. 

Altså helt Ok på dagtid får min del, men når jeg står opp å går i fjøsen halv seks om morningen og hører noe sinnsykelig bjeffing, da tenker jeg «stakkars naboer som blir vekket så tidlig av den bjeffingen». Altså hundene må selvsagt være ute å ja de bjeffer av og til, men ha ikke gneldre bikkja ute når folk flest faktisk sover. 


2- De som er for kule til å bruke refleks! 

Ikke bare eier men at de ikke bruker refleks på hunden heller når de går tur i mørket etter veien.... i 80 sone- uten refleks på hunden og minimalt på seg selv. Har du ert dødsønske? Eller er du ikke glad i hunden din? Jeg ser faktisk ikke hunden din i mørket før jeg er farlig nær. 


3- Hunder som får lov å hoppe på folk. 

Her kommer man på besøk i sivilt antrekk (lettere pyntet eller bare ikke i arbeidsklær), jeg har ikke så veldig lyst at din 20-40kg hund skal hoppe på meg uansett hvor mye jeg liker den, hvor søt den er eller hvor glad den er får besøk. Det verste er når man prøver å få hunden vekk så sier eier; men den er bare så gald får å se deg. Den ser ikke på meg- den overfaller meg nesten. Å jeg liker hunder, jeg er ikke redd får hunder eller har noe i mot hvordan andre oppdrar hundene sine, men når de får lov å hoppe på folk, da er grensa passert og talmodigheten settes på prøve.

 

4- Verdensmesteren! 

Ååh, gud hvor mange av dem er det ikke, de som alltid vet alt best, kan alt og skal lære deg alt mulig, ja får de har jo så mye erfaring. Det ironiske er jo at mange som har dette verdensmester syndromet ikke er så veldig flinke med hund, eller har all verdens erfaring. Jeg har ingenting i mot råd eller veiledning, heller ikke konstruktiv kritikk, men det er ikke alle man man vil ha gode råd fra, å det er i all fall ikke alle som burde komme med gode råd synes da jeg. 


5- Trimme hunden med å la den løpe etter bilen til hytta. 

Det er utrolig mange av denne sorten her i området, hyttefolk som kommer langs hovedveien, så møter de grus parkeringsplassen som igjen har en lang grusvei opp til hytteområdet. Her er det meget populært å slippe løs hunden å la den løpe etter bilen opp til hytta. Aller best er jo selvsagt å gjøre dette i båndtvangs perioden og når det går sau og beiter fra hovedveien og langt opp i hyttefeltet. Greit at kanskje ikke "Fido" jager sau eller fysisk skader de som du kan se, men tro det eller ei, en sau kan løpe seg ihjel eller stresse seg selv ihjel... Uansett, det er ett friområde i nærheten- bruk det. Landline finnes også. Og tro det eller ei- du kan GÅ tur med hunden i stede får å la den løpe etter bilen der den IKKE får lov. 


6- Hunden min trenger ikke så mye fysisk aktivitet eller psykisk aktivitet.

Nei vell, så hunden din trenger ikke røre seg? Eller trenger ikke å bruke hodet? Det er ikke nødvendig får at hunden har det fint og godt? Det er ikke viktig at hunden er sund og frisk? Kjenner det koker mellom ørene de gangene jeg hører dette, selvsagt trenger hunden å være i aktivitet. En hund er ikke laget får å spise å sove, den er lagd får fysisk aktivitet, den trenger også å bruke hodet, kanskje det er fordi disse menneskene ikke gidder å røre seg selv at de mener våre firbeinte venner ikke trenger noen form får mosjon eller aktivitet? Ikke vet jeg, men de som kommer med ett slikt utsagn de irriterer meg. 


7- De som ikke plukker opp etter hunden sin.

Det er ikke så vanskelig å ha med seg en pose eller to å plukke opp etter hunden din. Det er kanskje ikke verdens beste oppgave med å være hunde eier, men å tråkke eller nesten tråkke i hundemøkk er lite festlig, å i all fall på plasser som i en by, ett boligfelt eller rett utenfor noens innkjørsel. Men gjør hunden din fra seg, vær nå så grei å plukk det opp, jeg har ikke lyst å hverken plukke opp etter deg og din hund eller tråkke i det... 


8- "Det er ikke farlig, han er snill"

Er man redd å sier at man ikke ønsker hunden nærmere, ja da respekterer man det- uansett hvor snill hunden din er. Det er faktisk utrolig mange som er redd hunder, å de trenger ikke bli presset til å hilse på en fremmed hund om de faktisk ikke ønsker det. Kanskje de uansett ville hilse på etter å studert hunden i noen minutter? Eller kanskje de faktisk synes det er veldig skummelt og ekkelt når du prøver å overbevise noen som er redde til å møte frykten, selv om hunden din faktisk er verdens snilleste. 


9- Hunden din trenger ikke slik mat får det er en verdiløs blandinghund

Helt geit at man ikke synes noe om blandinghunder, det er faktisk helt greit. Men når noen først har en vask ekte bastard trenger ikke den like god mat som en renraset hund med stamtavle lenger enn lengst? En hun trenger ett godt kosthold mosjon, pelsstell og oppfølging av veterinær- uansett rase. Jeg har fått høre at min Pomchi, som er blndingsrase ikke trenger å spise acana sin hunde mat, godt nok til han er det billigste dårligste foret som er så fullsmekket av korn at det kunne blitt brukt som brød. Han trenger tydligvis ikke ett godt for da, siden han ikke er renraset.


10- De som ignorerer andre hundeeieres ønske 

Hvor mange ganger har ikke det skjedd at man møter noen andre med hund å de spør om hundene kan hilse, ja som oftest er det helt greit. Men de gangene det ikke er det, som når jeg har med meg den ene borer collien som er ekkel med ukjente hunder? Så skal enkelte presse sin hund sammen med min. Eller om jeg sier nei hunden min skal ikke ha mere godbit så får man høre " ja men det er jo bare eeen til, en liiiten en eller det gjør vel ikke noe". Er det min hund å jeg sier at den ikke skal ha mere godbit så skal den faktisk ikke det. Respekt kalles det, desverre er det ikke alle som vet hva det er, eller så glemmer de å praktisere det. 
Elisabeth Husberg

17.januar

Mange gode poenger her. Må si at dette med å ikke plukke opp etter seg er den jeg tenker oftest på. HVOR VANSKELIG ER DET? Ja, man må rope litt :D I dette med å ikke mosjonere hunden. Jeg vet om så mange som jeg egentlig ser på som oppegående mennesker som liksom tenker at det er ok for en hund å aldri få noe spesifikk stimuli av noe slag.

susanne

13.januar

Amen ja! Veldig bra innlegg og jeg er så enig i det du skriver! :D

Linda Haugen

13.januar

Irriterende at kommentaren min forsvant, og siden jeg ikke kopierte hva jeg skrev, får jeg gjøre det kortfattig. Er så utrolig enig med deg, og jeg har erfart egentlig vel alt det du skriver her. En annen ting jeg faktisk kom på når det gjelder punkt 5, er det er så mange som tror at når de kommer på fjellet i ferier osv., så er det fritt frem... Da er det bare å slippe hundene sine løse, og det UTEN kontroll. Som om det ikke er regler i fjellet. DET irriterer meg! Irriterer meg også veldig over at ikke alle respekterer andre sine ønsker eller andre sin hund. At det skal liksom være en norm for hvordan hunder skal være, også at alle bare kan gjøre hva de vil. Og ja, dette med verdensmester-syndromet er det nok mye av. Som ei sa til meg en gang; de beste finner du ikke på Facebook eller i åpent forum, og diskuterer med vilt fremmede eller spyr ut ene og det andre, eller briljerer med sin kunnskap og faktiske erfaring.

Inger Lise Walle

13.januar

Amen! Her fikk du satt ord på frustrasjoner mange erfarer tror jeg. Godt sagt :-)

tom-erik Paulsen

13.januar

Artig Blog ;-)