Dogs4All er i gang!

Fredag morgen klokken 10:00 braket det løs i Lillestrøm nok en gang. DOGS4ALL står for døren, Norges største hundefest.24.
Publisert
NOVEMBER 2017

Journalist
Inger Lise Walle


Dogs4All ble for første gang arrangert i 2009, siden da har arrangementet blitt større og større for hvert år som har gått. I år er intet unntak. Hele 6366 hunder er meldt på, og det er forventet opp mot 20.000 besøkende i løpet av disse tre dagene.

Det er ikke småtteri som står på tapetet disse tre dagene i Lillestrøm. I tillegg til å være Skandinavias største hundemesse, er det også Norges største hundeutstilling hvor flere tusen hunder skal bedømmes og konkurrere om helgens gjeveste tittel, Best in Show. Norsk Kennel Klub har sin vinnerutstilling her, og siden hundefesten tar plass på Norges Varemesse er det nok av plass til både to og firbeinte. Dermed avholdes også konkurranser innen forskjellige grener som for eksempel agility. Det blir også Nordisk mesterskap i lydighet, og Norgesmesterskap i "Sitt og bli".

Sitt og bli ble en slager

For første gang i 2016 ble det avholdt konkurranse i "sitt og bli", dette ble en slager både for konkurrenter og publikum. Hvilken hund klarer å motstå fristelsen med å reise seg? Hunden går ut om den reiser seg, eller legger seg ned. Den skal rett og slett sitte. I løpet av perioden blir både hund og eier satt på prøve. Den blir lokket med godbiter og leker, eier må gå ut av ringen, sitte med ryggen til, og en rekke andre prøvelser.

Mange vinnere skal kåres denne helgen.

Rasetorg og foredrag

Under helgens arrangement er det også en gylden mulighet for å utforske forskjellige raser. Her blir nemlig alle gruppene presentert. Det er lagt opp til et eget torg hvor man kan gå rundt å snakke med erfarne hundefolk innen de forskjellige rasene. Kanskje har du et ønske om å skaffe deg hund? Eller kanskje du er nysgjerrig på noen spesielle raser. Da er dette en flott mulighet til å tilegne seg mer kunnskap.

Mer kunnskap kan du også få under helgens mange foredrag. Temaer som hundemassasje og rehabilitering, hundekjøring og hundefrisering står på programmet. Så her er det bare å stålsette seg, og sluke det man kan av informasjon.

Viktig å ta seg godt på Norges største hundeutstilling.

Både to-og firbeinte er velkomne

Det er fult mulig å ha med hunden på festen. Bare husk at det er enormt mange inntrykk for en hund på en slik messe, og det er ikke alle hunder som synes det er moro, snarere tvert imot. Tenk deg godt om før du tar med hunden, men blir den med kommer den inn gratis. Det er kun krav om at den skal være vaksinert.

På forskjellige stander er det mulig å forsøke forskjellige øvelser og grener. Oslo Hundeskole har rigget forskjellige aktiviteter som du og hunden kan teste ut.

Ikke nok med aktiviteter og kunnskap, men det finnes også et hav av kjøpemuligheter innen hundeutstyr, friluftartikler, fôr, og mye annet.