Storpuddel Hera vant

I forbindelse med Norges største utstilling ble det arrangert en bildekonkurranse der storpuddel Hera gikk av med seieren. Hun stakk av med en premie på 5000 kroner, men det var helt tilfeldig at hun var meldt på.24.
Publisert
NOVEMBER 2017

Journalist
Inger Lise Walle


– Jeg kom tilfeldigvis over konkurransen på Facebook-siden til Dogs4all. Det virket som en morsom konkurranse så jeg bestemte meg for å sende inn ett bilde, forteller eier til Hera, Linda Økseter Bøhle.

Men Bøhle syntes det var vanskelig å velge ut et bilde å delta med.

– Jeg elsker å ta bilder, og spesielt av hunder. Det var derfor vanskelig å velge ut ett bilde, men temaet var sommerhund, så jeg prøvde å velge ut et bilde som ga skikkelig sommerfølelse, sier hun.

En fascinerende rase

Hera er en storpuddel på syv måneder fra kennel Ars Novas. Bøhle har i mange år vært veldig fasinert av rasen, og følt at den kunne passe henne godt. Når tiden var inne for ny hund var hun egentlig på jakt etter å overta en unghund eller voksen puddel, men når hun ble tilbudt valp fra oppdretteren hun hadde drømt om hund fra i mange år så hoppet hun i det, og hun har ikke angret.

– Jeg har bare hatt omplasseringshunder tidligere så det var veldig spennende å få oppleve ventetiden, og det å få følge henne og søsknene helt fra starten av. Ikke minst det å kunne være med å prege henne gjennom valpetiden, og vite alt hva hun har opplevd. Hera er alt jeg kunne drømme om. Hun har en fantastisk av-knapp inne, mens ute på tur er det full fart. Hun er utrolig smart og veldig lett å motivere når vi skal trene, også er hun full av morsomme påfunn og sprell. Hun er snill med både mennesker, katter, andre hunder og generelt en enkel, morsom og trivelig hund, forteller Bøhle.

En variert hverdag

Helt siden Bøhle hentet Hera, så har hun vært med på jobb i blomsterbutikken Bøhle jobber.

– Vi har en veldig varierende hverdag hvor vi tar ting litt på sparket og lite som går på rutiner, men helt fra jeg hentet henne hjem har hun vært med meg på jobb i blomsterbutikken. Utover vanlige turer så har vi vært med på utstillingstrening, byvandring og frislipp. Dette har opptatt mye av kveldene. Etter hvert som hun blir gammel nok så kommer vi til å satse mot agility og lydighet, samt vil jeg prøve å få henne godkjent som besøkshund, forklarer Bøhle.

Hun og Hera var også på jobb da de fikk vite at de hadde vunnet.

– Da jeg fikk vite at mitt bilde vant, så jeg fortalte det til de jeg jobber med, og sendte avgårde noen meldinger til veldig spente venninner. Jeg hadde mange som hadde fulgt konkurransen hele veien, og hjulpet til med å dele og stemme meg frem, forteller Bøhle.

Hadde ikke høye forventinger

Etter Bøhle hadde sendt inn sitt bidrag til konkurranse, glemte hun den litt. Men da hun fikk vite at hun var en av finalistene, ble det en intens og spennende avstemningsperiode.

– Det var så mange som sendte inn bilder og deltok i konkurransen, så jeg hadde ikke så høye forventninger. Jeg glemte litt hele konkurransen helt til jeg ble tagget som vinner av sommerhunden. Etter det stod konkurransen mellom mitt og tre andre fine bilder. Avstemningsperioden ble litt mer intens og spennende da det lenge stod i mellom mitt bilde, og bildet av høsthunden så det var veldig stas når mitt bilde vant.

Da avstemmingen ble avsluttet mandag 13. november hadde hele 580 personer stemt frem  “sommerhund” Hera.

Vant 5000 kroner

Linda Økseter Bøhle og Hera. Foto: Kjetil Kirkhus

Bøhle og Hera måtte møte opp i showringen lørdag under Dogs4All. Der fikk de overrekt premien på 5000 kroner, og Linda var ikke i tvil om hva disse skulle brukes på.

– Premien måtte brukes på messa, så den er allerede brukt opp. Det var veldig stort å kunne gå rundt å kjøpe varer for et så stort beløp. Jeg fant masse fint til hundene mine, sier hun.

Om konkurransen blir arrangert igjen, så kan det være hun sender inn et bilde.

– Det kan nok hende jeg sender inn et bilde igjen neste år om konkurransen blir arrangert igjen, men jeg har ikke noen høye forventninger om å få komme helt til topps enda en gang, forteller Bøhle.

Linda Økseter Bøhle tar mye bilder, og gjerne av hunder. På instagram-kontoen hennes kan du se et utvalg.Ida Cecilie Romset

21.november

Så herlig! Det var et skikkelig sommerlig bilde, gratulerer så mye :D