Hunden min: Ikon

Ikon er en pointer som elsker pipeballer, men som er redd for dobørster og katter.25.
Publisert
NOVEMBER 2017

Journalist
Inger Lise Walle


Line Ingebrigtsen og Ikon i ringen.

Navn: Ikon

Rase: Pointer

Født: 09.06.2009

Eier: Ole Espen Ingebrigtsen

Blogg/hjemmeside: @Pointerpack på Instagram

Bruksområde: Jakt, utstillingshund og turkamerat

Kjennetegn: Svarte prikker på kroppen

Når møttes dere for første gang? Kan du fortelle litt om møte? Ikon er født av vår tidligere hund Rossi. Hun måtte dra til dyreklinikken for å ta keisersnitt og Ikon var den eneste valpen. Så mitt første møte var da de kom hjem.

Hva er hunden skikkelig god til? Han er veldig god til å ta imot snøballer, tennisball og frisbee. Han er også en utrolig god fotomodell.

Hva er hunden skikkelig redd for? Ikon er redd for dobørsten og katter.

Hva er det første hunden din gjør om morgenen? Først får han kos, så går vi ut i hagen der han får gjort ifra seg.

Hva er hundens rareste vane? Når han blir veldig glad så biter han som en tulling i teppe.

Hvordan tror du han ville vært som menneske? Han ville definitivt vært en aktiv person som liker å være ute, og er hyggelig overfor andre.

Hva er den beste opplevelsen dere har sammen? Lange turer der været er fint er nok favoritten til oss begge, men de mest betydningsfulle for meg er da vi har vunnet i en hundesport som heter Juniorhandling. Der konkurransen går ut på hvor godt handleren viser fram rasen, og det kreves et samspill mellom hund og fører.

Hva kunne dere ikke vært foruten? Først av alt kunne vi ikke vært uten skog og fjell, men vinter er noe vi begge elsker.

Hva gjør hunden din for deg? Ikon gjør meg glad hver eneste dag, og han får meg ut av huset der vi opplever den fantastiske naturen.

Hva gjør hunden din så spesiell? Han var den første hunden i vår familie som har knyttet seg ordentlig til meg, det var aldri meningen at han skulle bli min hund, det har bare blitt slik at vi gjør alt i lag.

Han er en veldig myk og snill hund som har masse energi, til tross for at han er 8 år gammel. Når fremmede spør hvor gammel han er blir de alltid overrasket for de tror han er 3-4 år fordi han er så leken.

Hvem er hundens bestevenn? Jeg er hans beste venn og han er min.

Hvis dere kunne reist sammen akkurat dit dere ville, hvor ville dere ha reist? Jeg og Ikon hadde reist bort fra alt som har med folk å gjøre, der vi kunne tenkt kun på oss selv, og hatt en fantastisk tid i lag.

Hvis hunden kunne reist på shopping alene, hva ville den ha kjøpt? Han ville kjøpt en tennisball som piper, og tørrfisk.

Hva er hundens favorittsitat? Når jeg sier “Skal vi gå på tur?” blir han helt gal og springer rundt i huset.

Ønsker du å fortelle om hunden din?

Det ønsker nemlig vi! Svar på spørsmålene over, legg ved to-tre bilder, og send dem på e-post til oss. Her kan du se alle bidragene som er publisert i denne spalten.