Lena deltar i Mesternes Mester

Fredag 5. janaur er det duket for nok en sesong med det prisbelønte programmet, Mesternes Mester. Denne gangen skal hundekjører Lena Boysen Hillestad delta.04.
Publisert
JANUAR 2018

Journalist
Inger Lise Walle


Lena Boysen Hillestad er klar for Mesternes Mester.

Lena Boysen Hillestad (48) har i mange år vært en hundekjører i toppklasse. Hun debuterte i VM i 1988, og siden har det blitt hele 25 VM-gull, 15 EM-gull og 28 NM-gull, i tillegg til fire kongepokaler. I fjor la hun opp, etter 29 år i sporten. Da mener Hillestad at hun allerede var på overtid.

– Ja, jeg tror jeg er fornøyd nå. Jeg hadde en stor nedtur under VM på hjemmebane i 2011 som var hele grunnen til at jeg hadde fortsatt så lenge i utgangspunktet. Etter det har jeg vunnet tre VM på rad. Da føler jeg at jeg har fått min revansj, sier hun til h-a.no.

På sidelinjen for å heie på sønnen

Hillestad har sagt til h-a.no at hun har noe problemer med egen motivasjon, og at hun først og fremst ønsker å følge opp sønnen, André Boysen Hillestad (16).

– Jeg skal fortsette med hunder og fortsette å promotere sporten, men nå skal jeg være på sidelinja og heie på André, sier hun.

André følger i foreldrenes fotspor, og satser på hundekjøring. Han har allerede en rekke meritter bak seg. André har både NM-gull, VM-gull og EM-gull som junior.

Klar for Mesternes Mester

Lena Boysen Hillestad er i hundekjøringsmiljøet en legende, og hun er nok manges gullhåp i den kommende sesongen av Mesternes Mester, som starter på NRK 5. januar klokken 19:55. Her skal Hillestad konkurrere mot andre store idrettshelter, blant andre håndballspiller Gro Hammerseng-Edin og fotballspiller Steffen Iversen. Hillestad innrømmer at hun er spent på øvelsene. Hun er ikke glad i verken sykling eller svømming, men avslører at hun er sta.

– Jeg liker godt styrkeøvelser, men mange av de øvelsene man gjør i programmet har jeg ikke gjort. Jeg vet ikke hvor lenge jeg klarer å henge i stanga, men jeg er ikke typen som gir meg lett, sier hun til h-a.no.Elisabeth Husberg

05.januar

Heier jeg også :D

Inger Lise Walle

04.januar

Jeg gleder meg som en unge, og skal heie som en gal på Lena!

Faktaboks

Lena Boysen Hillestad (født 20. april 1969 i Nittedal) tilhører den ypperste verdenseliten i hundekjøring nordisk stil, slede-, sprint- og barmark-hundekjøring. Boysen Hillestad tilhører Holmenkollen Hundekjørerklubb, og er gift med Kjetil Hillestad, som deler hennes interesse for sporten. Sammen har de to barn.

Lena Boysen Hillestad har i sin karriere vunnet flere medaljer derav 25 VM-gull, 15 Em-gull og 28 NM-gull, i tillegg til fire kongepokaler.

Boysen Hillestad har vært svært sentral i utviklingen av greyster, en type trekkhund som er avlet spesielt fra med tanke på fart og utholdenhet.